Προσφυγικό: Σχέδιο Μαξίμου με «στρατόπεδα συγκέντρωσης» όταν κατάλαβαν ότι είναι εθνικό ζήτημα

Προσφυγικό: Σχέδιο Μαξίμου με «στρατόπεδα συγκέντρωσης» όταν κατάλαβαν ότι είναι εθνικό ζήτημα

Έστω αργά και με τα ακροδεξιά στοιχεία να συνεχίζουν τις ξενοφοβικές κορώνες στο Μέγαρο Μαξίμου κατάλαβαν ότι το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ένα διεθνές σύνθετο πρόβλημα.

Μετά την αποτυχία αντιμετώπισης από το Υπουργείο τα ηνία αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αλκιβιάδη Στεφανή, υφυπουργό Εθνικής Άμυνας  που ανάλαβε ρόλο ειδικού συντονιστή των διαφόρων υπηρεσιών των Υπουργείων.

«Στρατόπεδα …συγκέντρωσης»

Η προεκλογική ρητορική, που συνεχίστηκε και μέχρι χθες με τον ανεκδιήγητο Κυρανάκη, είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει προσωπικά ο Πρωθυπουργός. 

Πρέπει να «μαζέψει τους δικούς του» και να κατευνάσει τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά αντανακλαστικά των τοπικών κοινωνιών που αντιδρούν σε οποιαδήποτε μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στις περιοχές τους.

Στον προγραμματισμό του Μαξίμου είναι οι νέες μεταγωγές να γίνουν σε στρατόπεδα κλειστού τύπου ανά την Ελλάδα λόγω των υποδομών που διαθέτουν.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της Καθημερινής, σήμερα, Τετάρτη θα γίνει σύσκεψη στο Μεγαρο Μαξίμου για το θέμα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μεταφερθούν στην ενδοχώρα, από τα νησιά του Αιγαίου, 4.000 άνθρωποι έως τα τέλη Νοεμβρίου και ελπίζουν ο αριθμός να φτάσει τις 10.000 μέχρι το τέλος του 2020.Βασικός όρος για τις μεταγωγές των προσφύγων / μεταναστών είναι να μην ξεπερνούν το 1% των κατοίκων των περιοχών που θα μετεγκατασταθούν.

Το «παζλ» είναι δύσκολο αφού το 1% έχει ήδη ξεπεραστεί στην Κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο και τώρα πρέπει να αποσυμφορηθούν και αυτές οι περιοχές. 

Ρόλο στο «μασάζ» των τοπικών κοινωνιών έχει αναλάβει και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Όλα όμως είναι υπό την αίρεση της τελικής απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter