Προσφυγικούς καταυλισμούς στο Μπανγκλαντές επισκέφτηκε η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών

Προσφυγικούς καταυλισμούς στο Μπανγκλαντές επισκέφτηκε η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών

Tους καταυλισμούς των Ροχίνγκια στο νότιο Μπανγκλαντές επισκέφθηκε η Μισέλ Μπατσελέτ,   Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπου οι πρόσφυγες εξέφρασαν ανησυχία για την ασφάλειά τους έπειτα από σειρά δολοφονιών και την αύξηση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Μπατσελέτ επισκέφτηκε την περιοχή Cox’s Bazar, και συνάντησε ηγέτες της κοινότητας Ροχίνγκια , στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής της σε αυτή τη χώρα της νότιας Ασίας.

Περίπου 750.000 Ροχίνγκια διέφυγαν από τους εκφοβισμούς του στρατού στη Μιανμάρ και αναζήτησαν άσυλο το 2017 στο γειτονικό Μπανγκλαντές, όπου βρίσκονταν ήδη περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες, θύματα προηγούμενων βιαιοτήτων.

Δύο ηγέτες της κοινότητας Ροχίνγκια σκοτώθηκαν πρόσφατα σε έναν από αυτούς τους καταυλισμούς όπου η ασφάλεια είναι ένα πρόβλημα που επανέρχεται κάθε τόσο.

Ο επίτροπος για τους πρόσφυγες του Μπανγκλαντές Σαχ Ρεζουάν Χαγιάτ δήλωσε πως η Μπατσελέτ ρώτησε για ορισμένα επεισόδια που συνέβησαν στους καταυλισμούς και πως διαβεβαίωσε πως «κάθε είδους μέτρα έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση» για να βελτιώσει την ασφάλεια.

Πρόσθεσε πως η Ύπατη Αρμοστής ανέφερε επίσης το θέμα της εκπαίδευσης και των μέσων διαβίωσης των Ροχίνγκια που δεν έχουν το δικαίωμα να εργαστούν. Είπε πως στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα αναπτύξει σταδιακά την εκπαίδευση όλων των προσφυγόπουλων στους καταυλισμούς.

Η Μισέλ Μπατσελέτ αναμένεται να μιλήσει στους δημοσιογράφους αύριο, Τετάρτη, στην Ντάκα, την πρωτεύουσα. Η πρώην πρόεδρος της Χιλής, 70 ετών, αναμένεται να αποχωρήσει από τον ΟΗΕ στα τέλη του μήνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter