Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Προσφυγόπουλα ξεναγήθηκαν στο Γενί Τζαμί στη Θεσσαλονίκη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γενί Τζαμί πραγματοποίησαν προσφυγόπουλα από το κέντρο φιλοξενίας SOFTEX, με πρωτοβουλία των Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), Νίκης Γακούδη και Θόδωρου Καραγιαννίδη.

Τα παιδιά, με τη βοήθεια μεταφραστή, ξεναγήθηκαν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης, καθώς και στην έκθεση «Ορχιδέες, μικρές και εύθραυστες σαν τα παιδιά μας», που φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη και διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Παράλληλα, τα προσφυγόπουλα που ήδη έχουν ξεκινήσει μαθήματα σε σχολεία, επιδόθηκαν σ' ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό παιχνίδι που σχεδίασαν οι ΣΕΠ. Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, κλήθηκαν μεταξύ άλλων, να εξασκήσουν τα ελληνικά τους εντοπίζοντας πόσα παράθυρα έχει το κτίριο, πόσα δέντρα και φαναράκια υπάρχουν στην αυλή, να δουν τι ώρα δείχνει το ρολόι, να ανακαλύψουν το όνομα του αρχιτέκτονα του κτιρίου και να βρουν πόσα και πού υπάρχουν κρυμμένα αστέρια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.