Πρόσκληση Λαβρόφ προς Κιμ να επισκεφτεί την Ρωσία

Πρόσκληση Λαβρόφ προς Κιμ να επισκεφτεί την Ρωσία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει απευθύνει πρόσκληση στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να επισκεφθεί τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Εξάλλου, αναφορικά με τη διοργάνωση διάσκεψης μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, το Κρεμλίνο είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί από την Ουάσινγκτον σχετικά ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες τον Μάρτιο.

Την Παρασκευή, η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλέστηκε πηγές σύμφωνα με τις οποίες ο Λευκός Οίκος βρίσκεται στα πρώτα στάδια σχεδιασμού πιθανής διάσκεψης ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

“Εχουμε την αίσθηση ότι υπάρχει έλλειμμα πρωτοβουλίας (από την αμερικανική πλευρά)”, είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Κιμ πιθανόν να επισκεφθεί τη Ρωσία στο πλαίσιο ενός οικονομικού φόρουμ που πραγματοποιείται στην πόλη Βλαδιβοστόκ της ρωσικής Άπω Ανατολής τον Σεπτέμβριο και το Κρεμλίνο τού απηύθυνε την πρόσκληση μερικές ημέρες μετά την επίσκεψη του ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στη Βόρεια Κορέα.

Οι Κιμ και Λαβρόφ συναντήθηκαν στο τέλος του προηγούμενου μήνα. Διπλωματικές πηγές δήλωσαν νωρίτερα σήμερα στο Sputnik ότι ο Πούτιν πιθανόν να συναντηθεί με τον Κιμ στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ τον Σεπτέμβριο.

“Κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε ο υπουργός Εξωτερικών μας στην Πιονγκγιάνγκ απηύθυνε στον Κιμ Γιονγκ Ουν πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρωσία και όντως το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ αναφέρθηκε ως μια από τις πιθανές ευκαιρίες για μια τέτοια επίσκεψη”, είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους ερωτηθείς αν υπάρχουν σχέδια να συναντηθεί με τον Κιμ στο φόρουμ.

Σύμφωνα πάντως με τον Πεσκόφ, δεν υπάρχει σχέδιο συνάντησης του Πούτιν με τον Κιμ στη διάσκεψη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης τον Ιούνιο στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter