Προσκλητήριο Αντώναρου για δημιουργία υπερκομματικού ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές

Τη σημασία των ευρωεκλογών - που δεν τις συνδέει με εσωτερικής καύσης δημοψήφισμα - εξηγεί ο Ευάγγελος Αντώναρος. Σε ανάρτησή του στο Facebook απευθύνει προσκλητήριο για τη δημιουργία ευρωψηφοδελτίου από «πρόσωπα χωρίς κομματικές παρωπίδες».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του κυρίου Αντώναρου: 

Καθώς απομένουν μόλις δυό μήνες από την ημερομηνία των φετινών ευρωεκλογών θα επαναλάβω όσα έχω πει κατ επανάληψη δημόσια.

Αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται αυτές οι ευρωεκλογές ούτε δημοψήφισμα είναι ούτε μια ακόμη συνηθισμένη αναμέτρηση των κομματικών δυνάμεων στον εσωτερικό πολιτικό στίβο. Είναι μια εκλογική αναμέτρηση που έχει κρίσιμη και αποφασιστική σημασία για την Ευρώπη. Και φυσικά για τη χώρα μας. Κι αυτό γιατί οι λαοί της Ευρώπης θα αποφασίσουν σε μια κρίσιμη ευρωπαϊκή συγκυρία ποια θα είναι η σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα αποφασίσουν πόσο ισχυρές θα είναι οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να προωθήσουν την ολοκλήρωση της Ευρώπης. Θα αποφασίσουν αν θέλουν να περιορίσουν την επιρροή των ευρωσκεπτικιστών-εχθρών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Θα αποφασίσουν αν θέλουν να έχουμε μια Ευρώπη ανοιχτή, φιλελεύθερη, προοδευτική, ενταγμένη στο δυτικό σύστημα ασφαλείας.

Αυτές είναι οι μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Και γι αυτό είναι κρίμα που οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αναλώνουν τις δυνάμεις τους κυρίως στα μικρά, στα επουσιώδη, στα ασήμαντα.

Γι αυτό πιστεύω ότι ακόμη και τώρα, μόλις δυό μήνες πριν την κάλπη, δεν είναι αργά για τη συγκρότηση ενός ευρωψηφοδελτίου από πρόσωπα που δεν έχουν κομματικές παρωπίδες. Που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ιδέα. Που πιστεύουν στον ισχυρό ρόλο της χώρας μας στην Ευρώπη. Που έχουν και τη θέληση και τις γνώσεις και την εμπειρία να συνεισφέρουν σε αυτή τη κατεύθυνση. Στη βάση της ισότιμης συλλογικότητας. Έξω και πέρα από κόμματα -- μικρά η μεγάλα.

Καθως απομένουν μόλις δυό μήνες απο την ημερομηνία των φετινών ευρωεκλογών θα επαναλάβω όσα εχω πει κατ επανάληψη...

Gepostet von Evangelos Antonaros am Montag, 25. März 2019
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.