«Προσκύνημα» Μητσοτάκη στο Άγιον Όρος ψάχνοντας τις ψήφους της «Νίκης»

«Προσκύνημα» Μητσοτάκη στο Άγιον Όρος ψάχνοντας τις ψήφους της «Νίκης»

Επίσκεψη στο Άγιον Όρος ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει εντός των επομένων ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

H NΔ διαρρέει στα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ ότι πίσω από την επιλογή της μοναστικής πολιτείας είναι το προσκύνημα, ωστόσο πίσω από τις επίσημες εξηγήσεις πιθανότατα κρύβεται και η αγωνία για το εκλογικό ποσοστό του κόμματος «Νίκη».

Πρόκειται για το κόμμα που ναι μεν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του στη Βουλή για λίγες χιλιάδες ψήφους, αλλά άντλησε ψήφους από τη δεξαμενή των άκρως συντηρητικών ψηφοφόρων που τοποθετούνται δεξιότερα της ΝΔ, έχοντας άκρως θρησκευτικό πρόσημο στο πρόγραμμά του. Υπενθυμίζεται ότι ο ιερατικός κόσμος συμμετείχε ως «μπροστάρης» στον προεκλογικό αγώνα του εν λόγω κόμματος, που στηρίχθηκε ανοιχτά σε μοναστήρια και εκκλησίες.

Σε αυτόν τον χώρο επιδιώκει να κινηθεί εκ νέου η ΝΔ, ώστε να «κόψει» πιθανή εκλογική επιτυχία της «Νίκης», φέρνοντας παράλληλα τους ψηφοφόρους της στην «αγκαλιά» της ΝΔ. Ως εκ τούτου, η επίσκεψη Μητσοτάκη και οι επαφές με τον ιερατικό κόσμο, πέραν από κίνηση τακτικής, φανερώνουν επίσης και την αγωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξασφάλιση αυτοδυναμίας στις κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς και προεκλογικά, είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος αναρτούσε στα social media εικόνες από προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών.

Διαβάστε επίσης: Πατρίς – θρησκεία – οικογένεια στην Ελλάδα 2.0

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter