Προσλήψεις στην Υγεία εκτός ΑΣΕΠ για τον κορονοϊό με υπογραφή… Κικίλια

Προσλήψεις στην Υγεία εκτός ΑΣΕΠ για τον κορονοϊό με υπογραφή… Κικίλια

Νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων και έκτακτες προσλήψεις αποφασίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας υπό τον Βασίλη Κικίλια για τη θωράκιση από τον κορονοϊό.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας μετά τη σύσκεψη: «προχωράμε στη σύσταση Διατομεακής Επιτροπής σε επίπεδο γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών των υπουργείων, για τον καλύτερο συντονισμό. Εξουσιοδοτούμε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας έτσι ώστε να προβεί σε αυτές τις άμεσες προσλήψεις που χρειάζονται, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για να ενισχύσει τα εργαστήρια, τα νοσοκομεία με γιατρούς, ειδικούς επιστήμονες, την task force, τις πύλες εισόδου της χώρας»

Φτάνει να δούμε με τι κριτήρια και με ποιες διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν αυτές οι προσλήψεις και ποια θα είναι η διάρκεια της σύμβασης τους. Αν δηλαδή θα είναι εποχικοί ή θα καλύψουν πάγιες ανάγκες στον χώρο της υγείας.

Πάντως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στο documentonews.gr ανέφερε ότι «έχουμε προτείνει εδώ και δέκα ημέρες να προσληφθούν 2000 άτομα με σκοπό να αντιμετωπιστεί τόσο η υγειονομική κρίση όσο και οι καταστάσεις που προκαλούν οι ελλείψεις προσωπικού μέσω της γρήγορης διαδικασίας του ΑΣΕΠ».

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα: «Είναι ώρα για επιστημονικά δεδομένα και όχι για φόβο και φήμες. Είναι ώρα για αλληλεγγύη και όχι για στίγμα. Δεν έχει έρθει ο ιός ακόμα στη χώρα μας. Η πιθανότητα υπάρχει και ανάλογα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα τα, υπάρχει επαγρύπνηση και είναι ήδη πάρα πολύ αυξημένη. Αυτό που λέμε αυτές τις μέρες, είναι η επαγρύπνηση, η έγκαιρη αναγνώριση, ο εργαστηριακός έλεγχος και η απομόνωση ενός περιστατικού που θα πληροί τον ορισμό κρούσματος. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Ο ΕΟΔΥ κάθε μέρα δουλεύει σε αυτό το θέμα, σε συνεργασία με τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.Θεωρούμε την πιθανότητα να έρθει ένα κρούσμα τις επόμενες τρεις εβδομάδες ως υπαρκτή, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και για αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter