Προσλήψεις εκπαιδευτικών εξήγγειλε με καθυστέρηση ο Μητσοτάκης

Προσλήψεις εκπαιδευτικών εξήγγειλε με καθυστέρηση ο Μητσοτάκης

Στις προσλήψεις εκπαιδευτικών κατέφυγε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μετά το ναυάγιο του εμβολιασμού των πολιτών αναζητά θετική είδηση.

Αφού λοιπόν καθυστέρησε για περισσότερο από έναν χρόνο τις απαραίτητες προσλήψεις των καθηγητών στην Μέση Εκπαίδευση και αφού εν των μεταξύ η κυβέρνηση άφησε δίχως καμία ενίσχυση τα γυμνάσια και τα λύκεια μέσα στην πανδημία με 25 παιδιά ανά αίθουσα και χρεώνεται το πιο μακροχρόνιο κλείσιμο των σχολείων, σήμερα εξήγγειλε την πρόσληψη καθηγητών.

Την εξαγγελία θέλησε μάλιστα να πιστωθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός με σχετικό “τιτίβισμα” στο οποίο αναφέρει: «Μετά από 12 χρόνια, προχωράμε άμεσα σε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, που θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές. Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό και οικοδομούμε το νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν οι μαθητές μας».

Στην απάντησή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης σημειώνει:

«Με καθυστέρηση πλέον του ενός χρόνου, η κυβέρνηση εξήγγειλε το διορισμό εκπαιδευτικών, με τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει και το σύστημα επιλογής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…Οι μαζικοί διορισμοί είναι απαραίτητοι, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οι αναπληρωτές έχουν φτάσει το 27% του συνόλου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών, έναντι 5% στην Ευρώπη». Υπογραμμίζει ακόμη ότι «είναι επείγουσα ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια το Σεπτέμβριο με υγειονομική ασφάλεια μετά από 18 μήνες ασυγχώρητης ολιγωρίας και καθυστερήσεων, που αποτελεί αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ».

Ενδεικτικό της αγωνίας του πρωθυπουργού είναι ότι με άλλο τιτίβισμα ανακοίνωσε ότι ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια οι πολίτες που έχουν κάνει μία δόση εμβολίου. Απέφυγε έτσι να αναφερθεί στο σύνολο των πολιτών που είναι πλήρως εμβολιασμένοι για να μην φανεί ότι υπάρχει απόσταση από το 70% που απαιτείται για το τείχος ανοσίας. Ήταν άλλωστε το ποσοστό που υποσχόταν η κυβέρνηση ότι θα φθάσουμε μέσα στον Ιούλιο. Αλλά φευ…η πραγματικότητα εκδικείται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter