Προσωπική ευθύνη

Προσωπική ευθύνη

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρήκε άλλοθι στην «προσωπική ευθύνη» για να δικαιολογήσει την έλλειψη επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο συγχώνευσης και επιχειρήσεων που μπορούν να υποβληθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Επιχειρηματικότητας.

Καθώς το σχέδιο Πισσαρίδη, το οποίο έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το Μαξίμου για την εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την απορρόφησή τους από τις μεγάλες πολυεθνικές δεν εξελίσσεται κατά τα σχέδιά του, ρίχνει την ευθύνη στους ίδιους τους μικρομεσαίους κατηγορώντας τους ότι βολεύονται με την κουλτούρα του «οικογενειακού μαγαζιού».

Μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια κρίσης, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης αλλά και το Μαξίμου κλείνουν τα μάτια στην προσπάθεια που έκαναν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιζήσουν, εφαρμόζοντας τη λεγόμενη «επιχειρηματικότητα επιβίωσης» αρνούμενοι να βοηθήσουν μέσω του Ταμείου για την ανάπτυξή τους.

Ρίχνοντας το φταίξιμο για τις μη συγχωνεύσεις και τη μη χρησιμοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων αποκλειστικά στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη επισείει δικαιολογίες όπως η θέληση για αποκλειστικό έλεγχο των επιχειρήσεων ή αυτή της φοροδιαφυγής.

Το κυβερνητικό σχέδιο ενώ επικοινωνιακά κάνει λόγο για ανάγκη συγχωνεύσεων στην ουσία επιδιώκει εξαγορές. Επιθυμεί διακαώς να εξαφανίσει τους μικρούς και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αγοράζοντας τις επιχειρήσεις τους για μια μπουκιά ψωμί οι πολυεθνικές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες φίλοι της.

Ανακαλύπτοντας για ακόμη μια φορά την «προσωπική ευθύνη» βγάζει τον εαυτό της απέξω, αποδίδοντας ουσιαστικά την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, την ακρίβεια αλλά και όλες τις άλλες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στο εργατικό δυναμικό που φεύγει στο εξωτερικό ακόμη και στους πολίτες που δεν καταλαβαίνουν πόσο καλό είναι το «σχέδιο Πισσαρίδη».

Ξεχνάει βέβαια την καταστρατήγηση από τους νόμους της των εργασιακών δικαιωμάτων και φτωχοποίησης των πολιτών.

Αλλά για αυτά είναι άλλων η προσωπική ευθύνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter