Προσοχή: Επικίνδυνος ιός μέσω Gmail – 1.000.000 χρήστες έπεσαν θύματα

Προσοχή: Επικίνδυνος ιός μέσω Gmail – 1.000.000 χρήστες έπεσαν θύματα

Ένα εκατομμύριο χρήστες έπεσαν θύματα του νέου ιού με τη μορφή Docs μέσω του Gmail. Την απάτη κατάφερε τελικά να αντιμετωπίσει η ίδια η εταιρεία.

Όπως αναφέρει το BBC, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης απάτης, ο παραλήπτης του phishing email λάμβανε ένα email το οποίο υποστήριζε ότι προερχόταν από το Google Docs, μια υπηρεσία διαμοιρασμού και διαχείρισης εγγράφων online.

Οι χρήστες που έκαναν κλικ σε link και ακολουθούσαν οδηγίες διέτρεχαν τον κίνδυνο να στείλουν το email σε όλους όσους είχαν στη λίστα διευθύνσεών τους. Η Google ανακοίνωσε πως έδωσε τέλος στην απάτη μέσα σε διάστημα περίπου μίας ώρας, απομακρύνοντας «fake σελίδες και εφαρμογές».

«Αν και αποκτήθηκε πρόσβαση σε στοιχεία επαφών, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά την “εκστρατεία”, οι έρευνές μας δείχνουν πως δεν εκτέθηκαν άλλα δεδομένα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Google.

«Δεν υπάρχουν άλλες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι χρήστες για αυτό το γεγονός, οι χρήστες που θέλουν να εξετάσουν εφαρμογές “τρίτων” που συνδέονται με τον λογαριασμό τους μπορούν να επισκεφτούν το Google Security Checkup» συμπληρώνεται.

Η Google αναφέρει πως η συγκεκριμένη «εκστρατεία spam» επηρέασε λιγότερο από το 0,1% των χρηστών του Gmail- κάτι που σημαίνει περίπου ένα εκατομμύριο χρήστες.

Το «phishing» είναι η απόπειρα παραπλάνησης των χρηστών ώστε να αποκαλύψουν προσωπικά τους δεδομένα, με τον απατεώνα να «υποδύεται» μια καθ’όλα κανονική εταιρεία ή υπηρεσία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter