Προσοχή στα ταμεία

Προσοχή στα ταμεία

Τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από την ελληνική οικονομία είναι κατάμαυρα και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να περάσει έστω και μια αχτίδα φωτός.

Οι εκτιμήσεις για το α’ τρίμηνο είναι δραματικές, με την ύφεση να ακουμπάει το 15% και την ανεργία να έχει σκαρφαλώσει πάνω από το 16% χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι σε αναστολή εργασίας εργαζόμενοι των επιχειρήσεων.

Οι συνεχείς ενέσεις αισιοδοξίας των κυβερνητικών στελεχών, έχει γίνει φανερό πλέον και στον φανατικότερο ψηφοφόρο του κυβερνώντος κόμματος, ότι είναι επικοινωνιακά τρικ και τίποτα παραπάνω σε μια προσπάθεια να παραπλανήσουν για ακόμη μια φορά την κοινή γνώμη.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει στο έλεός της τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους χιλιάδες σε αυτή εργαζόμενους, στις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας.

Το μόνο που την απασχολεί και της έχει γίνει έμμονη ιδέα είναι τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάπτυξης που εκτιμάται ότι οι πρώτες δόσεις θα έρθουν στην αρχή του δεύτερου φετινού εξαμήνου.

Και αυτό γιατί ολόκληρος ο κυβερνητικός προγραμματισμός έχει στοιχηθεί πίσω από το περίφημο «Σχέδιο Πισσαρίδη» και την υποστήριξη των ελάχιστων επιχειρηματιών φίλων και χρηματοδοτών της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθειά τους να «αρμέξουν» ουσιαστικά τις επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάπτυξης και να αφήσουν στο κράτος να διαχειριστεί τα δάνεια.

Παρά τη παραδοχή εκ μέρους των αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών ότι στα κρατικά ταμεία υπάρχουν 34 δις. ευρώ από το περίφημο «μαξιλάρι» ελάχιστα από αυτά χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Ο έλεγχος και η προστασία των κρατικών ταμείων είναι το πρώτιστο καθήκον των πολιτικών δυνάμεων της χώρας καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι δεξιές κυβερνήσεις και όχι μόνον, έδειξαν τις πραγματικές τους διαθέσεις που είναι πάντα η προς όφελός τους αφαίμαξή τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter