Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί προληπτικά τρία προϊόντα Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί προληπτικά τρία προϊόντα Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων Kinder Schokobons των 46 gr & 125 gr και Kinder Surprise maxi των 100 gr, λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ακόλουθα προϊόντα με αριθμούς παρτίδας:

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων, να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com.

Σχετικά με την προληπτική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων ο ΕΦΕΤ έχει ενημερωθεί και από την επιχείρηση Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ.

Το ECDC ξεκινάει έρευνες

Έρευνα για δεκάδες ύποπτες περιπτώσεις σαλμονέλας που συνδέονται με την κατανάλωση σοκολάτας σε ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Το ECDC ανέφερε ότι το ξέσπασμα, που οφείλεται στη μονοφασική Salmonella Typhimurium και επιταχύνεται συνεχώς, αφορά σε επτά χώρες της ΕΕ και τη Βρετανία, τονίζοντας ότι η επιδημία έχει χαρακτηριστεί «από ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό παιδιών που νοσηλεύονται». Ορισμένα παρουσιάζουν σοβαρά κλινικά συμπτώματα, μεταξύ των οποίων αιματηρή διάρροια.

Μέχρι τις 5 Απριλίου είχαν εντοπιστεί 134 κρούσματα.

Εκτός από την Αγγλία κρούσματα έχουν εντοπιστεί και σε Γαλλία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία και Νορβηγία, ενώ και η Ιταλία ελέγχει επίσης εάν ορισμένα από τα αναλυτικά αποτελέσματά της συνδέονται με τη μονοφασική επιδημία Salmonella Typhimurium.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter