Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί κρέμες για δερματική χρήση

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί κρέμες για δερματική χρήση

O ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 327029 με ημερομηνία λήξης 3/2022 του φαρμακευτικού προϊόντος BUDESONIDE/TARGET CREAM 0,025%.

Σύμφωνα με την απόφαση, «η ανάκληση γίνεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει η εταιρεία, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ, δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος, όσον αφορά τον ποσοτικό προσδιορισμό της δραστικής ουσίας BUDESONIDE.

Η εταιρεία TARGET PHARMA Μ. ΕΠΕ οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΦ προχωρά και στην ανάκληση της παρτίδας 171019 με ημερομηνία λήξης 5/2021 του φαρμακευτικού προϊόντος BIOSONIDE CREAM 0,025%. Σύμφωνα με την απόφαση, «η ανάκληση γίνεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει η εταιρεία, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ, δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος, όσον αφορά τον ποσοτικό προσδιορισμό της δραστικής ουσίας.

Η εταιρεία HELP ABEE οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter