Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί κρέμες για δερματική χρήση

O ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 327029 με ημερομηνία λήξης 3/2022 του φαρμακευτικού προϊόντος BUDESONIDE/TARGET CREAM 0,025%.

Σύμφωνα με την απόφαση, «η ανάκληση γίνεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει η εταιρεία, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ, δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος, όσον αφορά τον ποσοτικό προσδιορισμό της δραστικής ουσίας BUDESONIDE.

Η εταιρεία TARGET PHARMA Μ. ΕΠΕ οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΦ προχωρά και στην ανάκληση της παρτίδας 171019 με ημερομηνία λήξης 5/2021 του φαρμακευτικού προϊόντος BIOSONIDE CREAM 0,025%. Σύμφωνα με την απόφαση, «η ανάκληση γίνεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει η εταιρεία, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ, δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος, όσον αφορά τον ποσοτικό προσδιορισμό της δραστικής ουσίας.

Η εταιρεία HELP ABEE οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Ετικέτες