Προσπάθεια απαξίωσης Βαρουφάκη από Μαξίμου για τις καταγγελίες περί «funds κολλητών» Μητσοτάκη

Προσπάθεια απαξίωσης Βαρουφάκη από Μαξίμου για τις καταγγελίες περί «funds κολλητών» Μητσοτάκη

Σε μία βαρύτατη καταγγελία προχώρησε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «φιλαράκια σας» συμμετέχουν σε funds που αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές κόκκινα δάνεια των 100.000 ευρώ, αποκομίζοντας τεράστια οφέλη και βγάζοντας στη συνέχεια τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Κατηγορηματική διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με επίθεση στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών.

«Στεγαστική πολιτική, λέει. Στη χώρα του Ηρακλή μιλάτε για στεγαστική πολιτική; Στη χώρα που έρχεται ένα ταμείο από το Ντελαγουέρ με φιλαράκια σας τα οποία είναι μέτοχοι, και με τρία χιλιάρικα ένα δάνειο των 100.000 ευρώ, και σπρώχνουν τον άνθρωπο αυτόν να το βγάλει στο σφυρί; Ότι και να βγάλουν πάνω από 10.000 ευρώ είναι το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους προσόδου στον κόσμο. Και θα τα βγάλουν αυτά μέσα από τον πλειστηριασμό, θα τον πετάξουν στο δρόμο, αυτόν, αυτήν, τις οικογένειές τους, από το μικρομάγαζό τους, και τα χρήματα αυτά δεν θα μείνουν καν στη χώρα. Θα πάνε στα Κέιμαν και το ξέρετε. Γι’ αυτό υπάρχουν αυτά τα ταμεία. Και μιλάτε εσείς για στεγαστική πολιτική» ανέφερε κατά την πρωτολογία του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της Τετάρτης.

Η βαρύτατη καταγγελία του Γιάνη Βαρουφάκη τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Πέμπτης από το documentonews.gr, με τον Γιάννη Οικονόμου να επιχειρεί να τον διαψεύσει λακωνικά και με απόλυτο τρόπο, με ένα σχόλιο ωστόσο που στοχεύει και στην απαξίωση του ίδιου του αρχηγού του ΜέΡΑ25.

«Υπάρχουν πρόσωπα στο περιβάλλον του πρωθυπουργού με επιχειρηματικές σχέσεις με οικονομικά funds που αγοράζουν κατοικίες σε πλειστηριασμό;» ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον Γ. Οικονόμου, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει «όχι», χαμογελώντας και ρωτώντας με νόημα «ακούστηκε;». Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «όσο για την αξιοπιστία του κυρίου Βαρουφάκη, είναι γνωστή διεθνώς, με εμφανή ειρωνική διάθεση.

Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στις καταγγελίες αυτές ο Γ. Βαρουφάκης. Τον περασμένο Απρίλιο, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλίας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Μια τέτοια εποχή να δανείζεται το Ελληνικό δημόσιο 12 δισεκατομμύρια, αντί να τα ρίξει στο ΕΣΥ, να βοηθήσει τους αγρότες, να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, να βοηθήσει τους οικοδόμους, να βοηθήσει τους δικηγόρους. Θα τα πάρει από τον ESM -μνημονιακό δάνειο- για να τα δώσει στα ταμεία του Delaware και του New Jersey, στα οποία βεβαίως έχει και μετοχές ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη! Συγγνώμη που θα το πω, αλλά το λέω! Είναι βαρύ αλλά είναι αλήθεια όμως».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σε καταγγελίες παράδοση κόκκινων δανείων σε funds με εξευτελιστικούς όρους, με κατηγορίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιάννη Στουρνάρα, έχει εξαπολύσει τον περασμένο Ιούνιο και ο Παύλος Πολάκης. Τότε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιώταν εάν υπάρχει Εισαγγελέας σ΄αυτή τη χώρα «για να ρίξει φως στο δράμα ενός λαού που τον εξευτέλισαν 10 άνθρωποι με επικεφαλής τον Μητσοτάκη και τον Στουρνάρα;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter