Προσπάθεια Γεραπετρίτη να υποκαταστήσει την Επιτροπή ειδικών

Προσπάθεια Γεραπετρίτη να υποκαταστήσει την Επιτροπή ειδικών

Έντονη δυσαρέσκεια από μερίδα των μελών της.

Διέξοδο από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει αναζητεί εναγωνίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην προσπάθειά του δεν διστάζει να υποκαταστήσει ακόμη και την επιτροπή των 32 ειδικών επιστημόνων που αποφασίζει για την πορεία της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr στη σημερινή συνεδρίαση έδωσε το «παρών» ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος μάλιστα εισηγήθηκε το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Γεραπετρίτης επισκέπτεται την Επιτροπή. Το είχε ξανακάνει στη συνεδρίασης στις 19 Μαρτίου, μόνο που αυτήν την φορά εκνεύρισε αρκετούς εντός της Επιτροπής που εδώ και ημέρες υποστήριζαν ότι τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν επειδή βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας κάτι που πιστοποιείται και από τους αριθμούς και την κατάσταση στα νοσοκομεία ειδικά της Αττικής.

Ωστόσο φαίνεται η παρέμβαση Γεραπετρίτη αλλά και η κυβερνητική πίεση από το πρωί σήμερα στα μέλη της Επιτροπής να πιάνει τόπο αφού μάλλον κλείδωσε το άνοιγμα της αγοράς από την ερχόμενη Δευτέρα και το άνοιγμα των διαδημοτικών συγκοινωνιών πιθανότατα από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης (μπήκε στο στούντιο του Σκάι χωρίς να είναι προσκαλεσμένος) όσο και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη από το πρωί είχαν προκαταλάβει την Επιτροπή προαναγγέλλοντας επί της ουσίας τη συνέντευξη Χαρδαλιά για το άνοιγμα της αγοράς.

Είναι προφανές ότι το Μαξίμου θορυβημένο από τη δυσαρέσκεια του κόσμου και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις παίζει στα ζάρια τη δημόσια Υγεία ποντάροντας σε κάποιες εισηγήσεις που λένε ότι οι εμβολιασμοί και ο καλός καιρός θα συμβάλλουν ώστε να μην έχουμε επιδείνωση των επιδημιολογικών στοιχείων. Στην αντίθετη βέβαια περίπτωση η κυβέρνηση θα βρεθεί απέναντι στις επιλογές έχοντας αφήσει ανοχύρωτα τα δημόσια νοσοκομεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter