Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Προσπάθεια να κλείσουν μέτωπα πριν την αποχώρηση των θεσμών

Στα βαθιά νερά της επιδιωκόμενης συμφωνίας εισήλθαν σήμερα Τρίτη οι διαπραγματεύσεις στο Χίλτον με αποτέλεσμα οι επικεφαλής των θεσμών να παραμείνουν στην Αθήνα και να συνεχίζουν μέχρι και αυτήν την ώρα τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο λόγος της αιφνίδιας αλλαγής του κλίματος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι δύο πλευρές ήρθαν πολύ κοντά σε μία σειρά από ζητήματα, όπως το δημοσιονομικό κενό για το 2018, ενώ και για τα ακανθώδη θέματα όπως τα μέτρα και τα αντίμετρα η συζήτηση να διεξάγεται πλέον «όχι με βάση τις όποιες διαφωνίες αλλά το αντίθετο με βάση τις εκατέρωθεν προτάσεις για την υπέρβασή τους».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι συζητήσεις μπορεί να συνεχιστούν μέχρι και τις πρωινές ώρες ώστε οι επικεφαλείς των θεσμών στις αποσκευές τους να μεταφέρουν ένα σημαντικό μέρος της συμφωνίας και από την ερχόμενη εβδομάδα να επιδιωχθεί η τελική συμφωνία (staff level agreement).

Στην παρούσα φάση και ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα αποχωρήσουν οι θεσμοί καταβάλλεται προσπάθεια για την επίτευξη μιας πρώτης συμφωνίας, ειδικά στα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος. Κυβερνητική πηγή μάλιστα πριν από λίγο δεν απέκλειε αν διαφανεί σημείο συμφωνίας οι θεσμοί να παραμείνουν στην Αθήνα και να συνεχίζουν τις συζητήσεις.  

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.