Προσπάθεια να κλείσουν μέτωπα πριν την αποχώρηση των θεσμών

Προσπάθεια να κλείσουν μέτωπα πριν την αποχώρηση των θεσμών

Στα βαθιά νερά της επιδιωκόμενης συμφωνίας εισήλθαν σήμερα Τρίτη οι διαπραγματεύσεις στο Χίλτον με αποτέλεσμα οι επικεφαλής των θεσμών να παραμείνουν στην Αθήνα και να συνεχίζουν μέχρι και αυτήν την ώρα τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο λόγος της αιφνίδιας αλλαγής του κλίματος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι δύο πλευρές ήρθαν πολύ κοντά σε μία σειρά από ζητήματα, όπως το δημοσιονομικό κενό για το 2018, ενώ και για τα ακανθώδη θέματα όπως τα μέτρα και τα αντίμετρα η συζήτηση να διεξάγεται πλέον «όχι με βάση τις όποιες διαφωνίες αλλά το αντίθετο με βάση τις εκατέρωθεν προτάσεις για την υπέρβασή τους».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι συζητήσεις μπορεί να συνεχιστούν μέχρι και τις πρωινές ώρες ώστε οι επικεφαλείς των θεσμών στις αποσκευές τους να μεταφέρουν ένα σημαντικό μέρος της συμφωνίας και από την ερχόμενη εβδομάδα να επιδιωχθεί η τελική συμφωνία (staff level agreement).

Στην παρούσα φάση και ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα αποχωρήσουν οι θεσμοί καταβάλλεται προσπάθεια για την επίτευξη μιας πρώτης συμφωνίας, ειδικά στα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος. Κυβερνητική πηγή μάλιστα πριν από λίγο δεν απέκλειε αν διαφανεί σημείο συμφωνίας οι θεσμοί να παραμείνουν στην Αθήνα και να συνεχίζουν τις συζητήσεις.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter