«Προσπάθεια πραξικοπήματος» από οπαδούς του Τραμπ

«Προσπάθεια πραξικοπήματος» από οπαδούς του Τραμπ

Τόσο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, όσο και η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μούριελ Μπάουζερ ζήτησαν την εμπλοκή της Εθνοφρουράς για την απομάκρυνση των οπαδών του Τραμπ από το κτίριο του Καπιτώλιου.

Σύμφωνα με το CNBC, η Εθνοφρουρά θα σταλεί για να καταστείλει τις ταραχές, ενώ ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ, δήλωσε ότι θα συνδράμει στην προσπάθεια τόσο με την Εθνοφρουρά όσο και με τους στρατιώτες της πολιτείας του. Αρχικά το Πεντάγωνο φάνηκε διστακτικό στην αποστολή της Εθνοφρουράς για την καταστολή της διαμαρτυρίας. Ας σημειωθεί ότι η Εθνοφρουρά είναι υπό το πρόσταγμα του Υπουργού Άμυνας, Κρίστοφερ Μίλλερ, πρώην συνταγματάρχη, διορισμένο στη θέση του από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η αστυνομία είχε αμπαρώσει τις εισόδους της αίθουσας συνεδριάσεων για να προστατεύσει το χώρο από τον όχλο των οπαδών του Τραμπ, έχοντας προτεταμένα τα όπλα. Αναφορές κάνουν λόγο για πυροβολισμούς μέσα στο κτίριο του Καπιτώλιου. Πριν λίγο, το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC έδειξε πλάνα από μια τραυματισμένη νεαρή γυναίκα που απομακρυνόταν ημι-λιπόθυμη πάνω σε φορείο 

Ο ρεπουμπλικάνος εκπρόσωπος του Ιλινόι, Άνταμ Κίζινγκερ, με ένα σύντομο και περιεκτικό τουίτ συνόψισε την κατάσταση ως εξής: «Αυτή είναι μια προσπάθεια πραξικοπήματος». 

Ο πρόεδρος Τραμπ έχοντας επιδοθεί σε ένα κρεσέντο αοριστολογίας και υπονόμευσης του αποτελέσματος των εκλογών, μέχρι και σήμερα σε συγκέντρωση έξω από το Καπιτώλιο σε εκδήλωση με τίτλο «Σώστε την Αμερική», είναι υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση. Ωστόσο, σε τουίτ του πριν λίγη ώρα, παρότρυνε τους οπαδούς του να παραμείνουν ειρηνικοί. Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον Τραμπ να βγει ζωντανά στην τηλεόραση και να απαιτήσει τον τερματισμό της «πολιορκίας» του Καπιτωλίου. 

Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς, που αγνόησε τις παροτρύνσεις του Τραμπ για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών, έγραψε με τη σειρά του ότι «η βία και η καταστροφή που λαμβάνουν χώρα στο Καπιτώλιο Πρέπει να Σταματήσουν Τώρα. Όσοι εμπλέκονται πρέπει να σεβαστούν τους αξιωματικούς ασφαλείας και να εκκενώσουν άμεσα το χώρο» 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter