Προσπάθεια συμψηφισμού του σκανδάλου των υποκλοπών με τον Μαρινάκη να δίνει το «Βήμα»

Προσπάθεια συμψηφισμού του σκανδάλου των υποκλοπών με τον Μαρινάκη να δίνει το «Βήμα»

Ήδη από τις 9 Δεκεμβρίου, το documentonews.gr είχε αποκαλύψει ότι στην ΕΥΠ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο πολιτικού συμψηφισμού και αντιπερισπασμού υπό την κωδική ονομασία, «Χασιώτης». Από τα υπόγεια έως το ρετιρέ της Κατεχάκη το σχέδιο «Χασιώτης» μετατράπηκε σε καραμέλα που πιπίλιζαν συγκεκριμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι ανέλαβαν την αποστολή να εντοπίσουν στοιχεία παρακολούθησης υπουργών και μελών της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο σκοπός προφανής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποκτήσει πρόσβαση στο επιχείρημα ότι οι παρακολουθήσεις είναι μία πρακτική διοικητικής ρουτίνας, καλλιεργώντας τη βολική γι΄ αυτόν εντύπωση, σύμφωνα με την οποία «όλοι το ίδιο είναι».

Πέραν της αναζήτησης στοιχείων στα «μπαουλοντίβανα» της Υπηρεσίας και της εντολής που φέρεται να έδωσε πρόσωπο που έχει ανεκπλήρωτο έρωτα με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, κάποιος έπρεπε να φορτωθεί και την ευθύνη της δημοσίευσης. «Το Βήμα», λοιπόν, έμελλε να δώσει το βήμα στον πρωθυπουργό, φρονώντας πως έτσι θα τον βγάλει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες. Τι κι αν τα κινητά των Γιάννη Κουρτάκη και Θοδωρή Καρυπίδη μολύνθηκαν από το «αρπακτικό» προσωπικών δεδομένων. Τι κι αν ο Γιάννης Βρέντζος πρόσφατα δήλωσε πως «τα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη», ο σκοπός αγιάζει πότε τα μέσα και πότε τα Μέσα. «Χαλάλι του», όπως λένε και στον Πειραιά.

Το χειρότερο είναι πως η απόπειρα πολιτικού «απεγκλωβισμού» του Κυρ. Μητσοτάκη από τα δημοσιογραφικά ΕΜΑΚ δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα σερβίρισμα ξαναζεσταμένου φαγητού. Οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ επί διοίκησης Ρουμπάτη για την υπόθεση της «Greek Μafia» είναι γνωστές και χιλιοειπωμένες. Δεν πρόκειται για αόριστους και πολιτικά επιτηδευμένους λόγους «εθνικής ασφαλείας», αλλά για πράξεις αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίες πρόσφεραν στοιχεία και τεκμήρια στη Δικαιοσύνη. Τα στοιχεία αυτά είναι στα χέρια των δικαστών που καλούνται να αποφανθούν για την κρίσιμη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και το ερώτημα που εγείρεται είναι το εξής: Ποιον θέλει να προστατέψει το Μέγαρο Μαξίμου; Μήπως οι αναφορές που υπήρχαν σε πρόσφατα δημοσιεύματα του ΔΟΜ για σχέση κυβερνητικών στελεχών με ποινικούς δεν ήταν προϊόν μυθοπλασίας;

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να δραπετεύσει για άλλη μια φορά. Είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τη συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή που υπέστη η χώρα όσο ο ίδιος ήταν στο τιμόνι του κράτους και του παρακράτους. Σήμερα στη Βουλή η κοινωνία απαιτεί να λάβει καθαρές απαντήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παρακολούθηση του υπουργού 5046c, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Γιώργου Κύρτσου και Τάσου Τέλλογλου. Επίσης, ο φυγάς πρωθυπουργός οφείλει να αποσαφηνίσει εάν συμφωνεί με τις πρακτικές συγκάλυψης του Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος αποπειράθηκε να μπλοκάρει την πρόσφατη έφοδο της ΑΔΑΕ στη Cosmote. Αλήθεια, πιστεύει ο πρωθυπουργός ότι ο ρόλος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι να δίνει γνωμοδοτήσεις σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας; Επειδή όλοι έχουμε αντιληφθεί πως οι απαντήσεις δεν είναι το ατού για τον Κυρ. Μητσοτάκη, καλού – κακού ο πρόεδρος της Βουλής ας κλείσει τις πόρτες μετά την είσοδο του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια. Ποιος ξέρει, μπορεί να τον ψάχνουμε πάλι!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter