Προσπάθεια συσκότισης για τη σχέση της Novartis με τον σύζυγο της Ράικου

Προσπάθεια συσκότισης για τη σχέση της Novartis με τον σύζυγο της Ράικου

Τα αποτελέσματα του ελέγχου της συνταγογράφησης δεκάδων γιατρών διαβίβασε στη Βουλή η Ελένη Τουλουπάκη, με τον συστημικό Τύπο να επιχειρεί για άλλη μια φορά απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα αποδεικτικά στοιχεία της σχέσης του συζύγου της Ελένης Ράικου με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία.

Τα στοιχεία που διαβίβασε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς επικεντρώνονται στην πενταετία 2013 – 2017 και αφορούν τις συνταγογραφήσεις δεκάδων γιατρών. Την εν λόγω χρονική περίοδο εφαρμόστηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Καλά ενημερωμένες πηγές επισημαίνουν στο documentonews.gr ότι προγενέστερα στοιχεία και συγκεκριμένα κατά τα έτη που εφαρμοζόταν χειρόγραφη συνταγογράφηση δεν δύνανται να συλλεχθούν, με την ευθύνη να μην βαραίνει την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που διαβίβασε η Εισαγγελία, δεν εντοπίζεται το όνομα του συζύγου της Ελ. Ράικου, Λάζαρου Καρνέση. Το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα στον φιλοκυβερνητικό Τύπο να προβεί σε ομοβροντία δημοσιευμάτων περί αθώωσης του Λ. Καρνέση από την Ελ. Τουλουπάκη. Ακόμα κι αν προσπεράσει κανείς το ερώτημα προς τι αυτό το ενδιαφέρον για τον σύζυγο της Ελ. Ράικου από τα Μέσα που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, εύλογη κρίνεται η απορία για το πότε τελικά η έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και της Ελ. Τουλουπάκη προσωπικά χαίρουν αξιοπιστίας από τους τηλεβόες της νεοδημοκρατικής προπαγάνδας με δημοσιογραφική ιδιότητα. Κοντολογίς, η Ελ. Τουλουπάκη είναι η φυσική αυτουργός της «σκευωρίας Novartis» όταν ασκεί διώξεις και παραγγέλνει ελέγχους, αλλά όταν αρχειοθετεί το σκέλος που αφορά 7 από τα 10 πρόσωπα της δικογραφίας και στέλνει στη Βουλή ελέγχους συνταγογράφησης που δεν αφορούν τον σύζυγο της Ράικου, τότε μετατρέπεται σε τεκμήριο αθωότητας από τους κατηγόρους της…

Ωστόσο, τα γεγονότα, τα δεδομένα και τα αποδεικτικά στοιχεία για τη σχέση Novartis – Καρνέση εμμένουν πεισματικά. Για του λόγου το αληθές:

1. Στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ΗΠΑ – Novartis, η φαρμακευτική ομολογεί ότι το πρόγραμμα Exactly τέθηκε σε εφαρμογή για την «άλωση» της φαρμακευτικής αγοράς στην Ελλάδα μέσω της υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων της εταιρίας από γιατρούς. Κατά την εξέτασή της στην Προανακριτική, η Ελ. Ράικου παραδέχτηκε ότι ένα από τα εμβάσματα της Novartis προς τον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με τον σύζυγό της αφορούσε το φάρμακο Diovan. Τότε, η Δώρα Αυγέρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής, υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο φάρμακο αποτελούσε μέρος του προγράμματος Exactly.

Διαβάστε σχετικά: Στις δωροδοκίες μέσω του «Exactly» και ο σύζυγος της Ράικου

2. Μεγάλο θόρυβο έχουν προκαλέσει τα εμβάσματα του συζύγου της Ελ. Ράικου από τη Novartis και την ASTELLAS. Ενώ αρχικά η τέως προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς πετούσε την μπάλα στην κερκίδα, όταν κλήθηκε να δώσει σαφείς εξηγήσεις στην Προανακριτική προφασίστηκε «πλημμύρα υπογείου» για να δικαιολογήσει την αδυναμία απάντησης. Να σημειωθεί πως όταν ρωτήθηκε από την Δ. Αυγέρη αν τα αποτελέσματα της μελέτης που διεξήγαγε ο σύζυγός της είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο προκειμένου να δικαιολογηθούν τα δύο εμβάσματα από τη Novartis και το ένα από την ASTELLAS, η Ελ. Ράικου φέρεται να απάντησε ενώπιον της Προανακριτικής: «Όχι, δεν τη βρήκα».

Διαβάστε εδώ: Ράικου: Το «πλημμυρισμένο» έμβασμα και το πρόγραμμα Exactly

3. Όσοι σπεύδουν να δημοσιεύσουν την «αθώωση του Καρνέση από την Τουλουπάκη», δεν πληκτρολόγησαν λέξη για το πόρισμα – καταπέλτη της υπηρεσίας ελέγχου του ΕΟΠΥΥ, ΥΠΕΔΥΦΚΑ, αναφορικά με τις κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις του συζύγου της Ελ. Ράικου το 2018. Σύμφωνα με τους ελεγκτές, η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση σκευασμάτων από τον Λ. Καρνέση ζημίωσε το Δημόσιο κατά 1,7 εκατ. ευρώ ενώ τα σκευάσματα προορίζονταν σε –ως επί το πλείστον- ηλικιωμένους, τους οποίους ο σύζυγος της Ελ. Ράικου δεν είχε εξετάσει καν, με αποτέλεσμα -σύμφωνα πάντα με τους ελεγκτές- η χορήγηση των σκευασμάτων να δύναται να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Διαβάστε επίσης: Η Novartis είχε στήσει 14 προγράμματα… μίζας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter