Προστασία πρώτης κατοικίας: 16.200 νέες αιτήσεις – Πάνω απο 80.000 οι αιτήσεις στην πλατφόρμα

Προστασία πρώτης κατοικίας: 16.200 νέες αιτήσεις – Πάνω απο 80.000 οι αιτήσεις στην πλατφόρμα

Ολοκληρώθηκε η όγδοη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασια της 1ης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Αθροιστικά, από 1/7/2019 μέχρι 25/8/2019, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους:

– Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 76.263 χρήστες.

– Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 16.200 χρήστες.

– Έχουν υποβληθεί 26 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες και, όπως έγραψε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν δοθεί 2 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες και εκκρεμεί η αποδοχή από τη μεριά των δανειοληπτών.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του Νόμου 4605/2019 για την προστασία της 1ης κατοικίας παραδόθηκαν από τις τράπεζες οι 2 πρώτες προτάσεις ρύθμισης στεγαστικών δανείων, σε συνέχεια της αίτησης των δανειοληπτών στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ευνοϊκές προτάσεις – ρυθμίσεις περιλαμβάνουν:

– Μακροχρόνια αποπληρωμή σε 24-25 έτη

– Επιτόκιο 2%

– Επιδότηση από το Κράτος κατά 40-50% της μηνιαίας δόσης.

Το επόμενο βήμα είναι να εξετάσουν οι πολίτες τις προτάσεις αυτές και να τις αποδεχθούν (υπογράφοντας τις σχετικές συμβάσεις), μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Ακολούθως θα πρέπει να πληρώσουν την 1η δόση, οπότε και ενεργοποιείται η σχετική ρύθμιση και στη συνέχεια ξεκινάει η χορήγηση της κρατικής επιδότησης σε μηνιαία βάση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter