Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή

Προστασία της πρώτης κατοικίας εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών ζήτησε ο Νίκος Νικολόπουλος

«Να προστατεύεται η πρώτη κατοικία των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών» ζητά ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του και αίτηση εγγράφων στους υπουργούς Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Οικονομικών σχετικά με το επίκαιρο ζήτημα της «έλλειψης προστασίας της πρώτης κατοικίας» στις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Ο Νίκος Νικολόπουλος σημειώνει ότι διαπίστωσε πως «το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν είναι ισότιμο για όλους τους Έλληνες πολίτες καθώς αφήνει, σε μέγιστο βαθμό, απροστάτευτους τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Διαχωρίζει τους Έλληνες πολίτες σε δυο κατηγορίες, σαν να μην έχουν δικαίωμα στην πρώτη κατοικία και στη στέγαση της οικογενείας τους οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες».

«Αν υπολογίσουμε ότι άνω των 350.000 ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ οφείλουν στον ΕΦΚΑ εισφορές και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες οφείλουν στο Δημόσιο και στις Τράπεζες, αυτό σημαίνει ότι σε λίγους μήνες θα δούμε πογκρόμ καταδίωξης και πλειστηριασμών κατά ανήμπορων εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών» συνεχίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής και προσθέτει: «Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο έχει σειρά από εμπόδια σε κάθε περίπτωση ρύθμισης με αποτέλεσμα να μένει έξω από προστασία η πλειοψηφία των εμπόρων και των ελευθέρων επαγγελματιών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.