Προστασία ζητούν από τον Χρυσοχοΐδη οι εισαγγελείς

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή.

«Η ανταπόκριση του Υπουργείου σας στα αιτιολογημένα αιτήματα συναδέλφων για παροχή προστασίας δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη», επισημαίνεται στη σχετική επιστολή τους.

Την προστασία των εισαγγελικών λειτουργών ζητά με επιστολή της προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας (ΕΕΕ), με αφορμή τη διάρρηξη που σημειώθηκε στην οικία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη

Οι εισαγγελείς καλούν προσωπικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μεριμνήσει για την ασφάλεια όσων συναδέλφων τους χειρίζονται ευαίσθητες υποθέσεις που τους εκθέτουν σε δυνητικούς κινδύνους. Κι αυτό καθώς, όπως τονίζουν στην επιστολή τους, «η ανταπόκριση του Υπουργείου σας στα αιτιολογημένα αιτήματα συναδέλφων για παροχή προστασίας δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη».

Αναλυτικά, στην επιστολή της ΕΕΕ προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επισημαίνεται:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά το περιστατικό επίθεσης από αγνώστους στην οικία της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, τίθεται για πολλοστή φορά το ζήτημα της ασφάλειας όσων συναδέλφων χειρίζονται υποθέσεις, που τους εκθέτουν σε κινδύνους. Επειδή η ανταπόκριση του Υπουργείου σας στα αιτιολογημένα αιτήματα συναδέλφων για παροχή προστασίας δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη, παρακαλούμε να μεριμνήσετε προσωπικά για την έγκαιρη και προσήκουσα ικανοποίησή τους».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.