Προστασία ζητούν από τον Χρυσοχοΐδη οι εισαγγελείς

Προστασία ζητούν από τον Χρυσοχοΐδη οι εισαγγελείς

«Η ανταπόκριση του Υπουργείου σας στα αιτιολογημένα αιτήματα συναδέλφων για παροχή προστασίας δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη», επισημαίνεται στη σχετική επιστολή τους.

Την προστασία των εισαγγελικών λειτουργών ζητά με επιστολή της προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας (ΕΕΕ), με αφορμή τη διάρρηξη που σημειώθηκε στην οικία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη

Οι εισαγγελείς καλούν προσωπικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μεριμνήσει για την ασφάλεια όσων συναδέλφων τους χειρίζονται ευαίσθητες υποθέσεις που τους εκθέτουν σε δυνητικούς κινδύνους. Κι αυτό καθώς, όπως τονίζουν στην επιστολή τους, «η ανταπόκριση του Υπουργείου σας στα αιτιολογημένα αιτήματα συναδέλφων για παροχή προστασίας δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη».

Αναλυτικά, στην επιστολή της ΕΕΕ προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επισημαίνεται:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά το περιστατικό επίθεσης από αγνώστους στην οικία της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, τίθεται για πολλοστή φορά το ζήτημα της ασφάλειας όσων συναδέλφων χειρίζονται υποθέσεις, που τους εκθέτουν σε κινδύνους. Επειδή η ανταπόκριση του Υπουργείου σας στα αιτιολογημένα αιτήματα συναδέλφων για παροχή προστασίας δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη, παρακαλούμε να μεριμνήσετε προσωπικά για την έγκαιρη και προσήκουσα ικανοποίησή τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter