Προστατευόμενοι μάρτυρες: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμήθηκε το νομοσχέδιο εν μέσω διεθνούς διασυρμού για τις υποκλοπές

Προστατευόμενοι μάρτυρες: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμήθηκε το νομοσχέδιο εν μέσω διεθνούς διασυρμού για τις υποκλοπές

Με καθυστέρηση μηνών αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταθέσει προς διαβούλευση το νομοσχέδιο που ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και ενώ οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων δεν σταματούν, με την επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου να ζητά την ενεργοποίηση της Europol.

Το νομοσχέδιο, που μένει να διαπιστωθεί αν ενσωματώνει πλήρως τις διατάξεις της ευρωπαϊκής οδηγίας, δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα το βράδυ της Πέμπτης, στις 23.00, λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Ευρωπαία επίτροπο στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η σχετική οδηγία έπρεπε να έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο έως τις 17 Δεκεμβρίου 2021 και η Βέρα Γιούροβα είχε στείλει αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη πριν από μερικούς μήνες.

Κώστας Αρβανίτης: Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Την κατάθεση του νομοσχεδίου, μετά το ταξίδι της Βέρα Γιούροβα στην Αθήνα, σχολίασε με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ/The Left και μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), Κώστας Αρβανίτης, που επισημαίνει την καθυστερημένη δημοσίευση προς Διαβούλευση του Νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας της Ε.Ε. για τους Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος από την κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων ο ίδιος, «η κυβέρνηση που ήθελε “να βγάλει τις κουκούλες” από τους μάρτυρες της Novartis, θυμήθηκε ξαφνικά το ν/σ για τους Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος!»

Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία έρχεται «με ντροπιαστική για τη χώρα μας καθυστέρηση και σε μια αγωνιώδη προσπάθεια του καταρρέοντος καθεστώτος Μητσοτάκη να πείσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι σέβεται το Κράτος Δικαίου και τηρεί τις υποχρεώσεις της χώρας μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Έννομη Τάξη».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη:

Η Κυβέρνηση επιτέλους έδωσε στη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους Προστατευόμενους Μάρτυρες. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία έρχεται με ντροπιαστική για τη χώρα μας καθυστέρηση και σε μια αγωνιώδη προσπάθεια του καταρρέοντος καθεστώτος Μητσοτάκη να πείσει τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι σέβεται το Κράτος Δικαίου και τηρεί τις υποχρεώσεις της χώρας μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Έννομη Τάξη, καθώς γίνεται:

Οκτώ μήνες μετά την προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν προς την Ελληνική Κυβέρνηση (27/01/2022),
Πέντε μήνες μετά την κοροϊδία της προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους θεσμούς της ΕΕ με τις ψευδείς διαβεβαιώσεις Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Π. Αλεξανδρή ότι το νομοσχέδιο βγαίνει προς διαβούλευση «αύριο».
Δυόμισι μήνες μετά την αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε βάρος και της χώρας, μια διαδικασία που ανοίγει το δρόμο για παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την επίσκεψη της αρμόδιας Αντιπροέδρου Αξιών & Διαφάνειας της Ευρ. Επιτροπής V. Jοurova στην Αθήνα και τα χαμόγελα Μητσοτάκη στην μεταξύ τους συνάντηση,
Η δημοσιοποίηση του Νομοσχεδίου προς δημόσια διαβούλευση με τόσο μεγάλη καθυστέρηση συνιστά ομολογία ενοχής μιας κυβέρνησης με καθεστωτική αντίληψη, μιας κυβέρνησης που δεν δίστασε να θάψει το νομοσχέδιο ακόμη και ενώ αυτό είχε αρχικά συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, μιας κυβέρνησης που είχε δημόσια ομολογημένο στόχο να «βγάλει τις κουκούλες» από τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis!

Τίποτα δεν μπορεί πλέον να κρύψει την παρακμή μιας κυβέρνησης που είχε μοναδικό της στόχο να λεηλατήσει το Κράτος και στηριχθεί σε ένα νέας κοπής, δικό της Παρακράτος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι βαρύτατα εκτεθειμένη όχι μόνο στους Έλληνες πολίτες αλλά και απέναντι στους θεσμούς της ΕΕ. Σπασμωδικές κινήσεις όπως η αιφνιδιαστική εμφάνιση στον ιστότοπο των προς διαβούλευση νομοθετικών πρωτοβουλιών ενός νομοσχεδίου που για μήνες «αγνοείτο» η τύχη του, δεν πείθουν κανέναν, ούτε στην Αθήνα, ούτε στις Βρυξέλλες, ούτε πουθενά.

Οι τυχοδιωκτισμοί μιας κυβέρνησης σε πανικό είναι επικίνδυνοι για το Κράτος Δικαίου στη χώρα μας και κάνουν ακόμη πιο αναγκαία την πολιτική αλλαγή, το συντομότερο δυνατό, προκειμένου η Ελλάδα να πάψει να διολισθαίνει προς το μοντέλο Δημοκρατίας τύπου Όρμπαν.

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος Επιτροπής LIBE: «Το σκάνδαλο υποκλοπών δεν έχει την προβολή που θα έπρεπε στην Ελλάδα»

Την εμπλοκή της Europol στα σκάνδαλα υποκλοπών ζητά η Επιτροπή PEGA

Σκάνδαλο υποκλοπών – Βέρα Γιούροβα: «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν γιατί παρακολουθούνται»

«Πυρά» κατά Μητσοτάκη και από το Jacobin: Η κυβέρνηση της Ελλάδας κατασκοπεύει τους επικριτές της

Προστατευόμενοι μάρτυρες: Η Κομισιόν πιέζει, η κυβέρνηση κωφεύει και «παρακολουθεί»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter