Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Πρόστιμα 1,87 εκατ. ευρώ επέβαλλε το ΣΕΠΕ σε τουριστικές επιχειρήσεις

Πρόστιμα ύψους 1,87 εκατ. ευρώ επέβαλλε το Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ) για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που κατέγραψε μετά από 1.633 ελέγχους που διεξήχθησαν σε νησιωτικές και ηπειρωτικές τουριστικές περιοχές της χώρας.

Συνολικά διαπιστώθηκαν 275 παραβάσεις και υποβλήθηκαν 38 μηνυτήριες αναφορές. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου μέχρι και τις 15 Ιουλίου. Αναμένεται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση ειδικά αυτή την περίοδο που η τουριστική κίνηση στη χώρα κορυφώνεται.

Η ηγεσία του ΣΕΠΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί στοχευμένους ελέγχους για να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Εκτιμάται ότι έτσι θα καταπολεμηθεί η αδήλωτη και η υποδηλωμένη εργασία. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.