Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Στη Χονολουλού

Πρόστιμα και στους πεζούς που παίζουν με τα κινητά τους

Μέτρα του δημάρχου για να μειώσει τα ατυχήματα στις διαβάσεις

Κοιτάξτε και από τις δυο πλευρές πριν διασχίσετε τον δρόμο. Και αν βρίσκεστε στη Χονολουλού, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει ήσυχο το κινητό σας.

Αυτή την εβδομάδα, η Χονολουλού έγινε η πρώτη μεγάλη πόλη των ΗΠΑ που πέρασε νομοθεσία εναντίον των "απρόσεκτων" πεζών.

Ο δήμαρχος Kirk Caldwell υπέγραψε το νομοσχέδιο, γνωστό και ως 'Distrasted Walking Law', την Πέμπτη, αφού εγκρίθηκε νωρίτερα αυτόν το μήνα από το δημοτικό συμβούλιο.

'Έχουμε το ατυχές ρεκόρ ότι είμαστε μια μεγάλη πόλη με τους περισσότερους πεζούς που τραυματίζονται στις διαβάσεις, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι μας, από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας', δήλωσε ο Caldwell, σύμφωνα με το Reuters.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Χονολουλού θα ξεκινήσει την εφαρμογή του νόμου στις 25 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε, θα εφαρμοστεί τριμηνιαία περίοδος κατάρτισης και προειδοποίησης.

Μετά την έναρξη ισχύος του νόμου, οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα 15-35 δολαρίων. Αν επαναλάβουν την παράβαση μέσα στο ίδιο έτος, το πρόστιμο ανεβαίνει στα 35-75 δολάρια, και, αν τριτώσουν την παράβαση, χρεώνονται με 75-99 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.