Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Τι είπε στη Βουλή

Προστιμά-μαμούθ προαναγγέλει ο Νίκος Παππάς για όσους δεν συμμορφωθούν με τον ευρωπαϊκό κανονισμό για την Κυβερνοασφάλεια

Στις 25 Μαΐου 2018 θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος Γενικός Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Κυβερνοασφάλεια και σύμφωνα με τον Νίκο Παππά όποια ιστοσελίδα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που διαχειρίζεται προσωπικά δεδομένα δεν εναρμονιστεί, τότε θα κληθεί να πληρώσει τεράστια πρόστιμα.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ενημέρωσε πως όλες οι ιστοσελίδες που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα από τα τέλη Μαΐου θα είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν με το νέο Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την Κυβερνοασφάλεια.

Επίσης, τόνισε πως οι ιστοσελίδες αυτές θα πρέπει να ορίσουν υπεύθυνο των συστημάτων ασφαλείας, ενώ όσες δεν πράξουν τα δέοντα θα κληθούν να καταβάλλουν τεράστια πρόστιμα.

Από την πλευρά της, η κ. Ασημακοπούλου επισήμανε την ανάγκη σύναψης διακρατικής συμφωνίας για την αντιμετώπιση των χάκερς, ενώ επικαλέστηκε το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας για τον τρόπο που χειρίζεται και αντιμετωπίζει το ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.