Πρόστιμα σε όσους ταΐζουν τα ζώα θα επιβάλει ο Ζωολογικός Κήπος του Πεκίνου

Πρόστιμα σε όσους ταΐζουν τα ζώα θα επιβάλει ο Ζωολογικός Κήπος του Πεκίνου

Εργαζόμενοι του Ζωολογικού Κήπου του Πεκίνου θα πραγματοποιούν κοινές περιπολίες με στελέχη της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να αποτρέπει τους επισκέπτες από το να ταΐζουν και να κάνουν κακό στα ζώα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Beijing Daily.

Ο Τζου Χονγκμπό, αναπληρωτής διευθυντής του ζωολογικού κήπου, δήλωσε ότι στόχος της απόφασης αυτής είναι οι επισκέπτες να μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά. Όσοι ταΐζουν ζώα σε απαγορευμένες περιοχές θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 50-100 γιουάν σύμφωνα με τους κανονισμούς του Πάρκου του Πεκίνου. Τα ζώα σιτίζονται με συγκεκριμένες τροφές από τους φύλακές τους. Οι επισκέπτες που ταΐζουν τα ζώα μπορούν να τους προκαλέσουν δυσπεψία ή και σοβαρότερα προβλήματα. Το 2015, τρία ελάφια πέθαναν στον Ζωολογικό Κήπο της Σανγκάης αφού κατανάλωσαν μη βρώσιμα υλικά, όπως πλαστικές σακούλες, που είχαν πετάξει οι επισκέπτες.

Από τα μέσα του φετινού Ιουλίου, ο Ζωολογικός Κήπος του Πεκίνου έχει αντιμετωπίσει πάνω από 300 περιπτώσεις ζώων που ταΐζονται σε απαγορευμένες περιοχές. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter