Πρόστιμα συνολικού ύψους 215.334 ευρώ σε επιχειρήσεις από τον ΕΦΕΤ

Πρόστιμα σε 19 επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 191.290 ευρώ επέβαλλε ο Ε.Φ.Ε.Τ.

Επίσης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του απορρίπτει 11 περιπτώσεις ενστάσεων κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων και προχωρεί στην επιβεβαίωση της επιβολής τους, συνολικού ύψους 24.044 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων : κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος, γάλακτος, επεξεργασίας, τυποποίησης οπωροκηπευτικών, εμπορίας ελαιολάδου, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης για :

-Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων.

-Παραγωγή και διάθεση νοθευμένων τροφίμων.

-Παρακώληση και παρεμπόδιση ελέγχου.

-Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP.

-Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής.

-Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων.

-Μη συμμόρφωση για ισχυρισμούς διατροφής.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.