Πρόστιμα ύψους 15.200 ευρώ για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου

Φωτογραφία αρχείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από το σύνολο των 101 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 82,2% των περιπτώσεων ενώ 12 φυσικά πρόσωπα βρέθηκαν να καπνίζουν σε χώρο που δεν επιτρεπόταν.

Ανάμεσα στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε καπνίζοντες αλλά και σε καταστηματάρχες ήταν και η έλλειψη σήμανσης αλλά και η μη ύπαρξη βιβλίου αναφοράς το οποίο σύμφωνα με το αντικαπνιστικό νόμο πρέπει να διαθέτει κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δυο καταστημάτων στην Τρίπολη που ενώ δεν βρέθηκε κανένας να καπνίζει μέσα σε κλειστούς χώρους στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων τους επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ στον καθένα διότι δεν είχαν βιβλίο αναφοράς.

Επίσης τσουχτερό ήταν το πρόστιμο και για κατάστημα στη Θεσσαλονίκη το οποίο είναι μεγαλύτερο από 100 τ.μ οπότε του επιβλήθηκε πρόστιμο 2000 ευρώ για την έλλειψη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.