Πρόστιμο 100.000 στο κανάλι του Καρατζαφέρη για αντισημισμό από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη

Πρόστιμο 100.000 στο κανάλι του Καρατζαφέρη για αντισημισμό από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη

«Καμπάνα» συνολικού ύψους 100 χιλιάδων ευρώ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο κανάλι ΑΡΤ, για την αντισημιτική ρητορική του Κωνσταντίνου Πλεύρη μέσα από τη συχνότητά του. Πρόκειται για δύο πρόστιμα ύψους 50 χιλιάδων ευρώ έκαστο. Ένα για «δυσμενείς διακρίσεις στη βάση εθνικότητας και θρησκεύματος» και ένα για «παραβίαση της νομικής υποχρέωσης περί ποιοτικής στάθμης προγράμματος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-tetradio.gr το επίμαχο πρόγραμμα ήταν η εκπομπή «Εν Κατακλείδι» της 02/05/2019, με παρουσιαστή τον ιδιοκτήτη του ΑΡΤ και πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη. Καλεσμένος της εκπομπής ήταν ο Κωνσταντίνος Πλεύρης για να παρουσιάσει ένα βιβλίο για το Άουσβιτς. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος-συγγραφέας «εντέχνως αλλά σαφώς» αμφισβήτησε το Ολοκαύτωμα, εμφανίζοντας τους κρατούμενους ως «ως διάγοντες σχεδόν σε ζηλευτή πολυτέλεια» μέσα στα κολαστήρια, ενώ άφησε υπαινιγμούς ότι οι Εβραίοι από την πλευρά τους θεωρούσαν τους άλλους ανθρώπους «ζώα» και «κτήνη».

Από την πλευρά του το κανάλι υποστήριξε στην ακρόασή του ότι «προέβαλε, με επιφύλαξη, τη διαφορετική άποψη του κ. Πλεύρη σχετικά με τα εν λόγω ιστορικά γεγονότα, επισημαίνοντας τη διάστασή της με την επίσημη ιστορία», ότι «με σαφήνεια ο παρουσιαστής της εκπομπής διαχώρισε τη θέση του και κάλεσε σε δημόσιο διάλογο σχετικά με το θέμα» και ότι «δεν παρουσιάστηκαν «γεγονότα». Παρουσιάστηκε το βιβλίο του εν λόγω συγγραφέως, ο οποίος έκανε αναγωγή σε προγενέστερες ιστορικές πηγές, χωρίς να υιοθετηθούν οι ιστορικές του απόψεις».

Επιπλέον, το ΕΣΡ παρουσίασε στην σχετική του απόφαση δύο καρτέλες που μετέδωσε το ΑΡΤ κατά τη διάρκεια της επίμαχης εκπομπής. Μια στην οποία καλούσε τους τηλεθεατές να ψηφίσουν για τη διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης μεταξύ του Κωνσταντίνου Πλεύρη και τους εκπροσώπους του Ισραηλιτικού Συμβουλίου για το Ολοκαύτωμα, μέσω γραμμών υψηλής χρέωσης, και άλλη μια στην οποία το κανάλι πρόσφερε έναντι αντιτίμου τρία βιβλία του δικηγόρου και συγγραφέα για τον αντισημιτισμό, το Άουσβιτς και τον Χίτλερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter