Ποιοι κλάδοι πρωταγωνιστούν στην παραβατικότητα

Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ σε δύο συστημικές τράπεζες για αδήλωτη εργασία

Το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας μειώθηκε στο 13,3% το 2016 από 19,2% το 2014 και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υποχωρήσει περισσότερο υποστηρίζει ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος. Πρόστιμο άνω των 2 εκ. ευρώ σε δυο τράπεζες για απλήρωτες υπερωρίες.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Κόκκινο, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ο επισιτισμός και η ένδυση (φασόν) είναι οι κλάδοι που εμφανίζουν την μεγαλύτερη παραβατικότητα.

Εκτός από την αδήλωτη εργασία, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η υποδηλωμένη εργασία, δηλαδή εκείνους που δηλώνονται πως δουλεύουν για λιγότερες ώρες απ’ ότι πραγματικά εργάζονται όπως στον τουρισμό.

Οσον αφορά τις παραβάσεις, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι σ’αυτές δεν εμπλέκονται μόνο μικρές εταιρείες αλλά και μεγάλες τράπεζες. Οπως ανέφερε, στην Εθνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Πειραιώς επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 2 εκ. ευρώ συνολικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις για την μείωση ή μετατροπή του προστίμου των 10.500 ευρώ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κ. Ηλιόπουλος ευελπιστεί ότι το σύστημα για την αναγγελία των υπερωριών στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.