Πρόστιμο 300.000 ευρώ στη Hellenic Train για την ταλαιπωρία επιβατών στην κακοκαιρία «Ελπίδα»

Πρόστιμο 300.000 ευρώ στη Hellenic Train για την ταλαιπωρία επιβατών στην κακοκαιρία «Ελπίδα»

Διοικητικό πρόστιμο 300.000 ευρώ επέβαλλε στη Hellenic Train ΑΕ η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν 820 επιβάτες, εκτεθειμένοι σε ακραίες καιρικές συνθήκες, στις 24 Ιανουαρίου 2022, εν μέσω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Το πρόστιμο έρχεται μετά την πολύμηνη έρευνα της ΡΑΣ για την ακινητοποίηση των πέντε αμαξοστοιχιών της εταιρείας Hellenic Train AE στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας και τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες την 24η Ιανουαρίου 2022.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων Ιωάννα Τσιαπαρίκου, η «Hellenic Train AE δεν προέβη σε άμεσες ενέργειες ώστε να οργανώσει εναλλακτικές υπηρεσίες μεταφοράς για τους επιβάτες, οι οποίοι, όχι μόνο δεν έφτασαν σε εναλλακτικό τόπο αναχώρησης ή στον τελικό προορισμό τους εγκαίρως, αλλά έμειναν εκτεθειμένοι για ώρες σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Οι επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν σωματικά και ψυχικά μένοντας εγκλωβισμένοι εντός των συρμών και εντός ή εκτός σταθμών, δίχως να έχουν έγκαιρη, πλήρη και σαφή ενημέρωση για την εκτέλεση των δρομολογίων τους».

Με την απόφασή της, πέραν του προστίμου, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων υποχρεώνει την εταιρεία σε μία σειρά δεσμεύσεων έναντι των επιβατών, οι οποίες δεν τηρήθηκαν στο συγκεκριμένο συμβάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter