Πρόστιμο αντί υποβιβασμού στους διευθυντές των φυλακών Κορυδαλλού για το πάρτι του Χριστόδουλου Ξηρού

Πρόστιμο αντί υποβιβασμού στους διευθυντές των φυλακών Κορυδαλλού για το πάρτι του Χριστόδουλου Ξηρού

Με μισθούς έξι μηνών «πληρώνουν» οι υπεύθυνοι των φυλακών Κορυδαλλού, τα …πάρτι του Χριστόδουλου Ξηρού στη φυλακή με κρατούμενους για την υπόθεση της Πυρήνων της Φωτιάς,

Το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποία είχαν προσφύγει οι διευθυντές των φυλακών Κορυδαλλού, Ιωάννης Ανέστης και Μαρία Στέφη (η δεύτερη αντικατέστησε τον πρώτο) ζητώντας την ακύρωση των ποινών τους, μείωσε με δύο αποφάσεις του την πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού ενός υπηρεσιακού βαθμού που τους είχε επιβληθεί, σε πρόστιμο 6 μισθών. Για το ίδιο πειθαρχικό αδίκημα τιμωρήθηκαν 8 αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες, κ.λπ. με ποινή στέρησης αποδοχών 4 μηνών, ενώ άλλοι τόσοι απηλλάγησαν.

Η υπόθεση, είχε αποκαλυφθεί μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού (που ήταν ο “Μανώλης” της 17Ν ) που δεν είχε επιστρέψει τότε στη φυλακή μετά από επταήμερη άδεια.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το 2013, είχε οργανωθεί πρωτοχρονιάτικο πάρτι του Χριστόδουλου Ξηρού με κατηγορούμενους ως μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στην Ε΄ πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Στις επίμαχες αποφάσεις του ΣτΕ γίνεται αναφορά στις επαφές του Χριστόδουλου Ξηρού με τους κρατουμένους για τους “Πυρήνες”, οι οποίες για τρία ολόκληρα χρόνια (Νοέμβριος 2011 – Δεκέμβριος 2013) ήταν «σύνηθες φαινόμενο».

Όπως είχε προκύψει από τον έλεγχο των 16 βιβλίων εισόδου-εξόδου της Α΄ και Ε΄ πτέρυγας ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε επισκεφτεί για πρώτη φορά την Α΄ πτέρυγα την 5η Νοεμβρίου 2011 και παρέμεινε εκεί δύο ώρες. Κάποιες φορές μάλιστα “πεταγόταν” μέχρι την άλλη πτέρυγα ακόμη και δύο φορές την ημέρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter