Πρόστιμο σε Λέσχη Καπνιστών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Δεν αναγνωρίζει η αρμόδια αρχή τις Λέσχες καπνιστών

Άρχισε να σαρώνει διάφορες περιοχές της Αθήνας. Αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες

O κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός κατά του καπνίσματος ξεκίνησε να καταλογίζει πρόστιμα στις «Λέσχες καπνιστών» καθώς τις έχει χαρακτηρίσει ως «καινοφανές μόρφωμα» σημειώνοντα ότι πρόκειται για «απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (…) με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων».

Οι ελεγκτές βεβαίωσαν πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κατάστημα στην περιοχή της Πλάκας που υποστήριζε ότι λειτουργούσε ως «Λέσχη Καπνιστών».

Επίσης βεβαιώθηκαν και άλλα πρόστιμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Σύνταγμα, τον Κεραμεικό και το Γκάζι.

Να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης έχει ζητήσει την ακύρωση της απόφασης για χρήση καπνού σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με κατάθεση αίτησης στο ΣτΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.