Πρόστιμο σε πρώην βασιλιά 5.000 ευρώ κάθε μέρα μέχρι να κάνει τεστ πατρότητας

Πρόστιμο σε πρώην βασιλιά 5.000 ευρώ κάθε μέρα μέχρι να κάνει τεστ πατρότητας

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β’ θα πρέπει να πληρώνει ημερήσιο πρόστιμο 5.000 ευρώ (5.600 δολάρια), αν επιμείνει να μην κάνει το τεστ πατρότητας που ζητεί η Ντελφίν Μποέλ, 51 ετών, που δηλώνει ότι είναι κόρη του, αποφάσισε σήμερα εφετείο στις Βρυξέλλες.

“Πιστεύω ότι ο βασιλιάς θα υποβληθεί σε αυτό το τεστ, καθώς έχει την εγγύηση ότι θα μείνει εμπιστευτικό”, αντέδρασε ένας από τους δικηγόρους του. “Εξαρτάται από εκείνον”, είπε άλλος δικηγόρος του.

Η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα είναι ένα νέο επεισόδιο στη μακρά δικαστική διαμάχη που άρχισε το 2013, μετά την αποτυχία μιας προσπάθειας συμβιβασμού σε σχέση με αυτή την αναγνώριση πατρότητας.

Η Βελγίδα Ντελφίν Μποέλ, εικαστική καλλιτέχνης, δηλώνει ότι γεννήθηκε από τη μακροχρόνια σχέση που είχε τις δεκαετίες του 1960 και 1970 η μητέρα της, Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ με τον Αλβέρτο, ο οποίος ήταν τότε πρίγκιπας διάδοχος και παντρεμένος από το 1959 με την Παόλα Ρούφο ντι Καλάμπρια.

Ο πρώην μονάρχης που βασίλεψε από το 1993 έως το 2013 και είναι ο πατέρας του νυν βασιλιά Φίλιππου, αρνείται ότι η Μποέλ είναι κόρη του.

Τον Οκτώβριο του 2018, το εφετείο των Βρυξελλών είχε αποφανθεί ο Αλβέρτος Β΄να υποβληθεί σε εξέταση DNA για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Αλλά εκείνος αρνήθηκε και οι δικηγόροι είχαν ασκήσει έφεση τον Φεβρουάριο, αναγκάζοντας την Μποέλ να καταφύγει στο όπλο της χρηματικής ποινής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter