Πρόστιμο στο «Άργος» μετά από παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Πρόστιμο στο «Άργος» μετά από παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Ένα ακόμα τεκμήριο προστίθεται στις παραβατικές πρακτικές του μονοπωλιακού πρακτορείου διανομής Τύπου, «Άργος», καθώς η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού επέβαλλε πρόστιμο για μη συμμόρφωση στην απόφαση (υπ’ αριθ. 687/2019) των ασφαλιστικών μέτρων.

«Πάρα ταύτα, με την παρούσα διαπιστώνεται ότι η ΑΡΓΟΣ υπέπεσε εκ νέου σε μη συμμόρωση με τον όρο ΙΙ.3 του διατακτικού της υπ’ αριθ. 687/2019 απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού» σημειώνεται στην απόφαση και προστίθεται: «Η συνέχιση της παράβασης και η μη συμμόρφωση της επιχείρησης σε απόφαση της αρχής ανταγωνισμού αποτελεί παραβίαση της νομιμότητας και μαρτυρά έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και την έννομη τάξη, γεγονότα που επιτείνουν ακόμα περισσότερο την απαξία της συμπεριφοράς της ελεγχόμενης επιχείρησης και τη σοβαρότητα της παράβασης».

Τούτων δοθέντων, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνάγει πως «πρέπει να επιβληθεί συνολικό πρόστιμο {…} ύψους 41.111,11 ευρώ». Μάλιστα, «απειλεί την ΑΡΓΟΣ με πρόστιμο και χρηματική ποινή, αν με νέα απόφαση της Επιτροπής βεβαιωθεί η συνέχιση ή η επανάληψη της διαπιστωθείσας παράβασης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της της κύριας υπόθεση;».

Τουτέστιν, η Επιτροπή Ανταγωνισμού όχι απλά προειδοποιεί, αλλά απειλεί το πρακτορείο πως θα επέλθει κι άλλο πρόστιμο σε περίπτωση που διαπιστωθεί νέα παράβαση έως ότου κριθεί η κύρια υπόθεση, η οποία αφορά νόθευση του ανταγωνισμού από το «Άργος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter