Προσβάλλουν τα θύματα και τη λογική οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή για τα Τέμπη

Προσβάλλουν τα θύματα και τη λογική οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή για τα Τέμπη

Σαν να μην κατάλαβαν τίποτα, σαν να ήρθαν στην Ελλάδα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο βουλευτής Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής έκαναν δηλώσεις, ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών.

«Η Βουλή εξέτασε δεκάδες μάρτυρες με εκατοντάδες στοιχεία, ερευνώντας πώς τα ανθρώπινα λάθη συναντήθηκαν μοιραία με τα διαχρονικά κενά του κράτους», είπε ο πρωθυπουργός προσβάλλοντας και τα θύματα και τη νοημοσύνη όλου του ελληνικού λαού.

Επειδή τα «διαχρονικά κενά», δεν είναι τόσο διαχρονικά. Το 2109 η Λάρισα είχε τηλεδιοίκηση. Κάηκε και δεν αντικαταστάθηκε.

Επειδή η Βουλή πήγε σε Εξεταστική Επιτροπή όχι για να αποδώσει αλλά για να καλύψει ευθύνες πολιτικών προσώπων. Αλλιώς θα ήταν Προανακριτική Επιτροπή.

Επειδή η Εξεταστική, με απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δεν κάλεσε ουσιώδεις μάρτυρες, που είχαν προειδοποιήσει ότι θα γίνει μεγάλο δυστύχημα: Τον πρόεδρο των μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια που είχε στείλει εξώδικα και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη, που είχε ενημερώσει τον Κώστα Καραμανλή για τον «ορατό πλέον κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας».

Ο Κ. Αχ. Καραμανλής, τότε υπουργός Μεταφορών, λίγες μέρες πριν το έγκλημα απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή είχε πει επί λέξει: «Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή. Όταν σας εξήγησα και σας το ξαναλέω. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια».

Σήμερα ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Η προσωπική μου οδύνη και η συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης, με οδήγησαν εκείνη την ημέρα στην άμεση παραίτηση. Όμως, η σκέψη μου δεν θα φύγει ποτέ από τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους».

Αν η σκέψη του δεν είχε φύγει από τα 57 θύματα δεν θα κατέβαινε πάλι στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής. Ανεξάρτητα από την ποινική ευθύνη, η πολιτική του ευθύνη, επειδή δεν άκουγε τις προειδοποιήσεις και εγγυόταν την ασφάλεια των τρένων, είναι τεράστια.

Ενας άλλος πολιτικός, δεν θα τολμούσε να ξαναζητήσει ψήφο. Ο Κ. Αχ. Καραμανλής και τη ζήτησε και -με τη βοήθεια των μηχανισμών της ΝΔ- την πήρε. Και τώρα έχει βουλευτική ασυλία.

Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που του έδωσε θέση στα ψηφοδέλτια μετά το έγκλημα και βουλευτική ασυλία, είναι το ίδιο υπεύθυνος.

Οπότε οτιδήποτε λένε σήμερα, εκτός από «συγγνώμη», προσβάλλει και προκαλεί.

Γ.Μπ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter