Προσβασιμότητα και αναπηρία στο Docville την Κυριακή με το Documento

Προσβασιμότητα και αναπηρία στο Docville την Κυριακή με το Documento

Πολιτισμός και Αναπηρία. Μιλούν ανάπηροι καλλιτέχνες. Οι Αντώνης Ρέλλας, Γιώργος Χρηστάκης, Ελευθερία Μαντζουράνη, Βασίλης Οικονόμου και η διερμηνέας  νοηματικής γλώσσας  Σοφία Ρομπόλη συζητούν με την Χρύσα Λύκου για τον διαρκή, συστηματικό και επίπονο αγώνα μέχρι να αποδεχτούμε ότι το ανάπηρο σώμα είναι ικανό σώμα.

Γράφουν για το θέμα στο Docville ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο σκηνοθέτης Πάνος Κούτρας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

«Ποια πήγε κι άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα, ε;». Η Αφροδίτη Ερμίδη πήγε στις πρόβες της πολυαναμενόμενης παράστασης «Έκτο πάτωμα», νέα παραγωγή της καλλιτεχνικής επιτυχίας του 1991, που άφησε κλασικά τραγούδια. Οι συντελεστές της παράστασης, ανάμεσα τους οι Σταμάτης Κραουνάκης, Υρώ Μανέ, Ελένη Καστάνη, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Βάλαρης, μιλούν για το έργο.

«Οι αγώνες σώζουν τον κόσμο, όχι η ομορφιά». Συνέντευξη της Ηλέκτρας Ζαργάνη με τον Δημήτρη Μυστακίδη για τον νέο του δίσκο, «Μόρσο», τις συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου, τη συντηρητική πλευρά της Θεσσαλονίκης αλλά και την αλληλεγγύη της νέας γενιάς.

Ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, ο τζόγος και ένα διήγημα. Με αφορμή την ταινία «The Pale blue eye» που προβάλλεται στο netflix , όπου ο  Έντγκαρ Άλαν Πόε, νεαρός δόκιμος της στρατιωτικής σχολής το 1830,  λύνει το μυστήριο δύο φόνων στο παγωμένο τοπίο της πολιτείας της Νέας Υόρκης,  η Έμυ Ντούρου  γράφει για τον Αμερικανό συγγραφέα, ο οποίος σε ηλικία δεκαοχτώ χρόνων, είχε ήδη ζήσει δέκα ζωές.

«Τα κόμματα έχουν τόσα να τα χωρίζουν, ας τα ενώνει ο πολιτισμός». Συνέντευξη της Μαρίας Φαραντούρη στον Αντώνη Μποσκοΐτη, με αφορμή τη συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής όπου, ανάμεσα σε άλλα, θα ερμηνεύσει το άγνωστο στο ευρύ κοινό έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Ο Επιζών».

 «Θα αλλάξουν τα πράγματα για την τρανς κοινότητα». Η Χρύσα Λύκου σε μια κουβέντα με την Λέττα Κάππα, την τρανς τραγουδίστρια που θα υποδυθεί τη Στρέλλα στην οπερετική εκδοχή της ταινίας ορόσημο του Πάνου Κούτρα.

Η ιστορία του πορνείου των Βούρλων. Η Έμυ Ντούρου γράφει για τη μελέτη του Σπύρου Γ. Παπαΐωάννου και του Κώστα Βλησίδη, «Το φρικτόν τέμενος της αμαρτίας-Το πορνείο των Βούρλων Δραπετσώνας μέσα από γραπτές πηγές».

Ο Κωνσταντίνος Καΐμάκης γράφει για τα…«Πάντα όλα» για τα φετινά Όσκαρ. Παραλείψεις;, αδικίες, εκπλήξεις και ρεκόρ.

Λίνα Μενδώνη: Υπουργός Πολιτισμού… real estate. Γράφει η Χρυσούλα Παπαΐωάννου

Τίτλοι τέλους για το «παιδί του λαού». Ο Αντώνης Μποσκοΐτης γράφει για τον Νίκο Ξανθόπουλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter