«Προσωπική άποψη» λέει ο Κατσίκης μετά την πρότασή του για ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

«Προσωπική άποψη» λέει ο Κατσίκης μετά την πρότασή του για ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Διευκρινίσεις έδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης μετά τις πρωινές του δηλώσεις όπου λίγο-πολύ πρότεινε ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«Εξέφρασα μια προσωπική σκέψη σε μια υποθετική ερώτηση, δεν είναι θέση του κόμματος, ούτε του προέδρου. Έκανα μια σκέψη για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Δικαιοσύνη, τις αποφάσεις της οποίας σεβόμαστε, για να βρεθεί λύση. Δεν πρόκειται να δώσουν λύση οι Τούρκοι, μην κοροϊδευόμαστε, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε», δήλωσε στον enikos.gr μετά την πρωινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ

Στο ερώτημα αν η πρότασή του παρακάμπτει τη Δικαιοσύνη απαντά: «Όταν μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, μου λέτε ότι την παρακάμπτω επειδή θέλω να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας;».

Και μία δεύτερη διευκρίνιση από τον Κώστα Κατσίκη:

«Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Κατσίκης. 

Τι είχε δηλώσει στον ΣΚΑΙ

«Αν μπορούν, οι ηγεσίες των δύο χωρών, να παρακάμψουν τη Δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω τι θα κόστιζε αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση», είχε πει νωρίτερα ο Κώστας Κατσίκης, αναφερόμενος στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μάλιστα, σε ερώτηση εάν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο της ανταλλαγής με τον Πάνο Καμμένο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν το έχω συζητήσει με τον υπουργό Άμυνας. Όταν όμως θέτει θέμα ομηρίας, τι σημαίνει όμηρος; Ότι θέλω ανταλλαγή».

Δείτε το βίντεο:

Αντίδραση Νέας Δημοκρατίας

«Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών, θεμελιώδης Αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις Κατσίκη για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.

«Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου» προσθέτει η ΝΔ.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Κατσίκη:

Η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα. Αν δεν λειτουργεί ως “λαγός”….

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε αιχμηρά τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη σχετικά με ενδεχόμενο ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, με τους οκτώ Τούρκους που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

«Αδιανόητη και απαράδεκτη τη σπουδή του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν. Συμφωνεί, άραγε, η κυβέρνηση με τις θέσεις του κ. Κατσίκη; Οφείλει να τοποθετηθεί», σχολίασε ο κ. Χρηστίδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter