Προσωπική εξωτερική πολιτική από τον Κυριάκο

Προσωπική εξωτερική πολιτική από τον Κυριάκο

Ενώ τα παιγνίδια της Τουρκίας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο κλιμακώνονται τις τελευταίες ώρες με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis να πλέει μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, έχοντας απλώσει καλώδια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χάλασε» τις διακοπές του στα Χανιά χθες το μεσημέρι για να επισκεφτεί με ελικόπτερο τις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια.

Για τα θέματα της εξελισσόμενης κρίσης με την Τουρκία δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στα πολιτικά κόμματα. Όλα γίνονται εκ κρυπτώ αν και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν μετ΄επιτάσεως ζητήσει ενημέρωση για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται κατηγορηματικά να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και να ζητήσει τη γνώμη αλλά και τη συναίνεσή τους στην αντιμετώπιση της προκλητικότητας της Τουρκίας ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα τα οποία θα γυρίσουν εναντίων των συμφερόντων της χώρας μας στη διαπραγμάτευση με τη γείτονα χώρα που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι έρχεται.

Η άρνηση ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά σχετικά με της προθέσεις του Μητσοτάκη. Εχει αποδεχτεί συνολική διαπραγμάτευση για όλα τα θέματα που θέλει να βάλει η Τουρκία στο τραπέζι; Γιατί η Γερμανία θέλει να κλείσει όσο δυνατόν γρηγορότερα τις ελληνοτουρκικές διαφορές; Τι έχει υποσχεθεί ο έλληνας πρωθυπουργός στην γερμανίδα καγκελάριο; Γιατί η Μέρκελ θέλει να λυθούν τα θέματα σε διμερείς συνομιλίες ενώ όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις ήθελαν να τα διεθνοποιήσουν;

Είναι σίγουρο ότι η προσωπική εξωτερική πολιτική που ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες τη χώρα, κάτι που πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter