Προσωρινή ανάπαυλα στον Έβρο

Προσωρινή ανάπαυλα στον Έβρο

Tις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται μια ανάπαυλα στην οργανωμένη από τις τουρκικές Αρχές, απόπειρα παραβίασης μέσω μαζικού κύματος μεταναστών, των ελληνικών συνόρων, ανακοίνωσε στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών η αναπληρώτρια εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη.

Συνεχίζοντας ανέφερε: “Η αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση και η συντονισμένη αντίδραση των ελληνικών Αρχών (της Αστυνομία, του Στρατού, της Εθνοφυλακής και βεβαίως του Λιμενικού στο Αιγαίο) απέτρεψαν τα σχέδια του Τούρκου Προέδρου και τον οδήγησαν σε απομόνωση. Η αποτυχία, ωστόσο, αυτή του Τούρκου Προέδρου, όχι μόνο δεν τον συγκράτησε, αλλά τον ώθησε σε ακραίες φραστικές επιθέσεις και ανυπόστατους ισχυρισμούς εναντίον της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε τα fake news και “καταστήσαμε σαφές ότι μαθήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ελλάδα δεν δέχεται από την Τουρκία. Ταυτόχρονα, οι διπλωματικές Αρχές της χώρας έχουν πάρει οδηγίες για την απόκρουση της διασποράς από την Τουρκία ψευδών ειδήσεων και της διακίνησής τους σε Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού. Ήδη, όπως γνωρίζετε, ένας από τους δημοσιογράφους που υπέγραψαν το γνωστό δημοσίευμα των New York Times, για δήθεν μυστικό κέντρο κράτησης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σε ανάρτησή του στο Twitter παραδέχεται ότι στήριξε το ρεπορτάζ στη μαρτυρία πολίτη που έχει τουρκικό διαβατήριο και ο οποίος στο δημοσίευμα φερόταν ως πρόσφυγας συρο-κουρδικής καταγωγής”.

Τέλος ανέφερε ότι με ευθύνη των τουρκικών Αρχών, συντελείται στο αρχαίο -και σημαντικό- δάσος των Καστανιών, από τη μεριά της Τουρκίας, μια περιβαλλοντική καταστροφή. Στην αρχή έκοβαν δέντρα για να τα χρησιμοποιήσουν σαν πολεμοφόδια, αργότερα για να ζεσταθούν και στη συνέχεια για να ανάψουν φωτιές. Αυτό είναι απαράδεκτο και η τουρκική πλευρά οφείλει να το σταματήσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter