Προσωρινή αναστολή στην χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

Προσωρινή αναστολή στην χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

Η πρόεδρος του Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενία Μυλωνοπούλου έκανε δεκτό το αίτημα του ελληνικού Δημοσίου για χορήγηση προσωρινής διαταγής και αναστέλλει προσωρινά τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το συμφέρον του ίδιου του Τούρκου αξιωματικού.

Σημειώνεται ότι η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Δεκεμβρίου 2017 η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου είχε εκδώσει απόφαση με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό. Η επιτροπή έκρινε ότι σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Παράλληλα, η απόφαση της Επιτροπής ανέφερε ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα» και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στη γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter