Προσωρινούς προϊσταμένους τοποθετεί το υπουργείο Εργασίας

Προσωρινούς προϊσταμένους τοποθετεί το υπουργείο Εργασίας

Προσωρινοί και όχι μόνιμοι είναι οι προϊστάμενοι που επιλέχθηκαν να στελεχώσουν τις νέες Διευθύνσεις που δημιουργήθηκαν στο τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας και αφορούν την Κοινωνική Ένταξη και Κοινωνική Συνοχή, καθώς και την Καταπολέμηση της Φτώχειας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, αποσαφηνίζεται το καθεστώς της επιλογής αυτών των προϊσταμένων. Στόχος ήταν να λειτουργήσουν άμεσα οι παραπάνω διευθύνσεις, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που έρχεται ως απάντηση σε χθεσινές καταγγελίες της ΑΔΕΔΥ περί κομματικών επιλογών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας τονίζονται τα εξής:

Ο ν. 4369/2016, ο οποίος καθορίζει το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, δεν έχει τύχει ακόμη εφαρμογής, διότι δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι προκηρύξεις των θέσεων προϊσταμένων στο Δημόσιο. Μέχρι να εκδοθούν οι σχετικές προκηρύξεις, η διαδικασία που εφαρμόζεται για τον ορισμό προϊσταμένων είναι αυτή που περιγράφεται στο άρθρο 87 του Υπαλληλικού Κώδικα περί αναπλήρωσης προϊσταμένων. 

Το άρθρο αυτό εφαρμόζεται και στην προκειμένη περίπτωση για την επιλογή προϊσταμένων των νέων διευθύνσεων του Υπουργείου Εργασίας, όπως εξάλλου προβλέπει και η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Συνεπώς, οι προϊστάμενοι αυτοί τοποθετούνται προσωρινά μέχρι την εφαρμογή του ν. 4369/2016, οπότε και οι θέσεις τους θα κριθούν με την διαδικασία που προβλέπει ο τελευταίος αυτός νόμος. Στη βάση του άρθρου 30 του ίδιου νόμου, η θητεία των αναπληρωτών θα λήξει αυτοδικαίως με την οριστική επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων στις εν λόγω θέσεις ευθύνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter