Πρώτα η λύση, μετά το «ξεσπίτωμα»

Πρώτα η λύση, μετά το «ξεσπίτωμα»

Κόντρα στη βούληση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πηγαίνουν η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για να εξυπηρετήσουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Μετά την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια, βρίσκεται στα σκαριά και η παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό. Η ΕΟΕ δηλώνει ανήσυχη για την τύχη των ερασιτεχνικών αθλημάτων και σωματείων που στεγάζονται στα δύο μεγάλα στάδια και ζήτησε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητηθεί το επίμαχο θέμα. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επιδιώκει να μιλήσει απευθείας με τον πρωθυπουργό, αδειάζοντας τον αρμόδιο υφυπουργό. Αυτό γίνεται προφανώς γιατί στην ΕΟΕ εκτιμούν πως δεν θα μπορέσουν να βρουν λύσεις στο πρόβλημα των ομοσπονδιών εάν συζητήσουν το πρόβλημα με τον Λ. Αυγενάκη.

Στην παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην πράσινη ΚΑΕ αντέδρασε η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι «στεγάζεται στα προπονητήρια 3 και 4 του ΟΑΚΑ, χώροι προς παραχώρηση, από το 2005 καταβάλλοντας ανελλιπώς και χωρίς καμία καθυστέρηση μηνιαίο μίσθωμα. Τα εν λόγω προπονητήρια είναι η μοναδική υποδομή που έχει παραχωρηθεί από την Πολιτεία προς την Ομοσπονδία μας σε όλη την Ελλάδα. Στον προαναφερόμενο χώρο διεξάγονται Παγκόσμια Κύπελλα, Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Κύπελλα Ελλάδος, προπονητικά camp με αθλητές από όλη την Ελλάδα και προπονούνται 12 κλιμάκια των Εθνικών ομάδων. Οι χιλιάδες αθλητές ανά την Ελλάδα ως τόπο αθλητικής συνάντησης έχουν τα προπονητήρια του ΟΑΚΑ. Μία Ερασιτεχνική  Αθλητική Ομοσπονδία που σε λίγο καιρό κλείνει τα 100 χρόνια ως μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας… κινδυνεύει να κλείσει από τη συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και ΚΑΕ Παναθηναϊκός» και «ευελπιστεί στην άμεση λύση του προβλήματος και την εύρεση ενός μόνιμου χώρου όπου θα είναι πλέον “το σπίτι της Ξιφασκίας”».

Στο ΣΕΦ εξυπηρετούνται τέσσερις ομοσπονδίες: η άρση βαρών, το τζούντο, η ρυθμική γυμναστική και το πινγκ πονγκ έχουν τα προπονητήριά τους εκεί, ενώ στο πινγκ πονγκ έχει παραχωρηθεί και αγωνιστική αίθουσα. Το θέμα συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη στην ολομέλεια της ΕΟΕ, με τον πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο να υποστηρίζει ότι «δεν είμαστε απέναντι από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην ξεσπιτωθεί ο ελληνικός αθλητισμός. Δεν θέλουμε να ακούσουμε υποσχέσεις, πρέπει πρώτα να βρεθούν λύσεις στις ομοσπονδίες που θα μείνουν άστεγες και μετά να δοθούν τα προπονητήρια και οι αγωνιστικές αίθουσες που χρησιμοποιούν».

Στη συνεδρίασή της η ΕΟΕ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη για να εκφράσει την εύλογη ανησυχία της σχετικά με την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου του Ολυμπιακού Σταδίου και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας σε ομάδες. Η Ολυμπιακή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της συμφωνεί να δοθούν οι κύριοι χώροι των γηπέδων του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός για την καλύτερη αξιοποίηση και εκμετάλλευσή τους, «ωστόσο», όπως επισημαίνεται, «πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε οι Αθλητικές Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών Αθλημάτων να χρησιμοποιούν τα γήπεδα για διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, όταν αυτές δεν συμπίπτουν με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των συλλόγων στους οποίους έχει εκχωρηθεί η χρήση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter