Προτάσεις Κύρτσου προς Μητσοτάκη για ΕΣΥ, Παιδεία και ακρίβεια

Πέραν της αυστηρής κριτικής προς το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόσφατα διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος προχωρά σε συγκεκριμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντιτιθέμενος στην χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία αλλά προτείνοντας συγκεκριμένους τρόπους, όπως και χρηματοδότηση για την Παιδεία αλλά και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επίσης, όσον αφορά την ακρίβεια, προτείνει να διαθέσει η κυβέρνηση άλλα 3 δισεκατομμύρια για τη μείωση των λογαριασμών του ρεύματος, σημειώνοντας:

«Τα δισεκ του προϋπολογισμού εν μέρει στηρίζουν κατανάλωση. Πηγαίνουν κυρίως στους κερδοσκόπους του κυκλώματος εξουσίας.»

Προτείνει επίσης στην κυβέρνηση να βάλει σε διατίμηση την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης για έξι μήνες με παράλληλη μείωση των φόρων.

Οι αναρτήσεις του Γιώργου Κύρτσου: 

Η κυβέρνηση να σταματήσει χαλάρωση με Covid-19 και αδιαφορία για το ΕΣΥ. Να αξιοποιήσει παλαιότερη πρότασή μου. Προσφυγή στον ΕΜΣ. Δάνειο 3,5 δισεκ(περίπου 2% του ΑΕΠ) με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο. Τα χρήματα αποκλειστικά σε ΕΣΥ και Παιδεία!

Μερικές προτάσεις ενεργειακής επιβίωσης: Επιστροφή σε λιγνίτη με ρύθμιση ΕΕ για ρύπους. Αλλαγή Χρηματιστηρίου Ενέργειας σε βάρος κερδοσκοπίας Λιγότερο φ.αέριο,δραστικός περιορισμός επίδρασης στην τιμή ενέργειας. Μείωση ειδικών φόρων. Μηδενισμός εισαγωγών από Ρωσία. Ρέστα για ΑΠΕ. 

Αλλα 3 δισεκ θα δαπανήσει η κυβέρνηση για να μειώσει κάπως τους λογαριασμούς ρεύματος. 2+3=5 Όσο τα ετήσια έσοδα-δωρεάν&δανεικά-από Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Τα δισεκ του προϋπολογισμού εν μέρει στηρίζουν κατανάλωση. Πηγαίνουν κυρίως στους κερδοσκόπους του κυκλώματος εξουσίας.

Η κυβέρνηση να ορίσει για 6 μήνες την τιμή της αμόλυβδης στο 1,5-1,6 ευρώ το λίτρο. Και να μειώσει ανάλογα τους φόρους. Στις σημερινές συνθήκες δεν επιτρέπεται 2/3 της τιμής να είναι φόροι Διαφορετικά θα είσπράξει την οργή των..πλουσίων των πρατηρίων.