Προτάσεβιτς και βασιλικότεροι του βασιλέως!

Προτάσεβιτς και βασιλικότεροι του βασιλέως!

Αλλού κλείνουν τα μάτια, αλλού τα ανοίγουν, ανάλογα με το προς τα πού φυσάει ο άνεμος. Προς τα συμφέροντά μας ή ενάντια; Προς τα δεξιά ή τα αριστερά;

Και  μιλάμε κυρίως για τις πράξεις, γιατί στα λόγια τα βαριά και τα μεγάλα όλοι είναι πρώτοι, της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένης.

Σκίζουν τα ιμάτιά τους για τον Προτάσεβιτς και την αεροπειρατεία. Εννοείται σωστά, μόνον που δεν φαίνονται έτοιμοι να κάνουν το ίδιο όταν δεν συμφέρει τους ισχυρούς.

Ο μπλόκερ Ρόμαν Προτάσεβιτς που συνελήφθη μετά την αεροπειρατεία του Λουκασένσκο στο αεροσκάφος Ryanair, δεν είναι ένας απλός αντιφρονούντας δημοσιογράφος όπως γράφουν τα Ελληνικά ΜΜΕ. Είναι φιλοναζιστής και αντικομουνιστής. Έχει διασυνδέσεις με το εθνικιστικό, αντικομμουνιστικό και αντι-Lukashenko «Νέο Μέτωπο» που ιδρύθηκε το 1997, και το οποίο είναι επίσημα καταχωρημένο στην Τσεχική Δημοκρατία και πολλά άλλα…

Αν από την πλευρά του ο Λουκασένκο είναι δικτάτορας, δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία και αποτελεί γκρίζα έως μαύρη περιοχή της Ευρώπης, ο συλληφθείς δεν είναι το απαύγασμα της Δημοκρατίας, το αντίθετο μάλιστα! Θυμίζει μαύρες εποχές και απαγορευμένες λέξεις σε πολλές χώρες της Ε.Ε. 

Αλλά μέσα στην δεξιά στροφή της Ε.Ε. όλα πρέπει να εξυπηρετούν τους στόχους. Και πολλοί γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως, όπως η δήμαρχος περιφέρειας  του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία που θέλει –λέει- να ονομαστεί ο δρόμος όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Λευκορωσίας προς τιμή του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς «ως κίνηση αλληλεγγύης ύστερα από τη δραματική σύλληψή του». Η ιδέα αρχικά προτάθηκε από καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου.

Έτσι, εάν μετονομασθεί ο δρόμος, η αλληλογραφία της λευκορωσικής πρεσβείας και οι επαγγελματικές κάρτες των υπαλλήλων της θα φέρουν τη διεύθυνση «Προτασέβιτς 26».

«Θα υποβάλω την πρόταση στο δημαρχείο του Βουκουρεστίου», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook δήλωσε η Κλοτίλντ Αρμάντ, δήμαρχος στην πρώτη περιφέρεια του Βουκουρεστίου, όπου βρίσκεται η πρεσβεία.

«Ζούμε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος και αυτή η πράξη τρομοκρατίας από τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο να αναχαιτίσει μια εμπορική πτήση μεταξύ δύο χωρών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη», είπε.

Αυτή η επιλεκτική δημοκρατία πάντως, μόνον δημοκρατία δεν είναι…

Ίσως κάποιοι να τους μιλήσουν για «μέτρο», για να μην κάνουμε ήρωες του νεοναζί!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter