Πρόταση FIFA για καθιέρωση πέντε αλλαγών στα ματς μετά την επανέναρξη

H FIFA πρότεινε να γίνονται πέντε αντί για τρεις αλλαγές ανά ομάδα στους αγώνες μετά την επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας. Κι αυτό για την προστασία των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα κληθούν να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση μετά από πολλές εβδομάδες απραξίας. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για σοβαρούς μυϊκούς τραυματισμούς και η παγκόσμια ομοσπονδία έκανε αυτή την πρόταση για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το αρμόδιο όργανο, το International Football Association Board, και κατόπιν θα είναι στην ευχέρεια κάθε διοργανώτριας αρχής αν θα την εφαρμόσει. «Όταν επιστρέψουν οι διοργανώσεις πρέπει να είμαστε έτοιμοι για περισσότερα παιχνίδια μέσα στις εβδομάδες. Η ασφάλεια των παικτών παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες της FIFA και θέλουμε να λάβουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά μέτρα για να τους προστατέψουμε από πιθανούς τραυματισμούς εξαιτίας της υπερκόπωσης», δήλωσε στο «SkySports» υπεύθυνος της FIFA, ο οποίος πρόσθεσε: «Με βάση αυτό το σκεπτικό προτείναμε κάτι ξεχωριστό. Οι ομάδες να έχουν τη δυνατότητα για περισσότερες αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων. Πέντε αλλαγές θα ήταν αποδεχτές για κάθε ομάδα σε κάθε αναμέτρηση στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ενώ επιπρόσθετη στην παράταση όπου χρειάζεται».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader