Πρόταση για επιπρόσθετα μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας κατέθεσε η Αντωνοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο

Πρόταση για επιπρόσθετα μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας κατέθεσε η Αντωνοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο

Πρόταση για επιπρόσθετα μέτρα όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των μακροχρόνια ανέργων σε χώρες που καταγράφουν ποσοστά ανεργίας υψηλότερα από το μέσο όρο της ΕΕ, θα παρουσιάσει σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στην ομιλία της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου.

Η κ. Αντωνοπούλου, μεταξύ άλλων, θα προτείνει την εξαίρεση από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος μέρους των κονδυλίων που διατίθενται για την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς οι παρεμβάσεις για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας συνιστούν επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Η κ. Αντωνοπούλου ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου, Τόμας Χέντελ.

Στις Βρυξέλλες, εκτός από τον κ. Χέντελ, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας θα έχει επαφές με τον γενικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Απασχόλησης, Michel Servoz, την επικεφαλής της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL), Γκάμπριελ Τσίμερ, τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη και τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter